ZORICA VUKOVIĆ: TKO TREBA ZAHVALITI ANDREJU?

Vrijeme:5 min, 16 sec

 

Busala se u prsa Plenkovićeva vlada kad je preuzela presjedanje Europskom unijom. No ubrzo je postalo jasno da od samohvale i Hribarove propagande nije ostalo puno. Ekolog Ćorić je 5. 2. 2020. pokazao sav jad i bijedu na nekakvom ekološkom globalno-zatopljenom presjedanju kad je u pomoć pozvao bolesno dijete. On je ‘dao potporu radu gđice Thunberg i mladih okupljenih u pokret Fridays for Future’. Izrazio je ‘posvećenost aktivnostima borbi protiv klimatskih promjena’. Sigurna sam da nema pojma o čemu govori. Ni on ni Greta, iako se ekipa iz Ministarstva okoliša… hvali da je Ćorić održao ‘bilateralni sastanak s klimatskom aktivisticom’.

Samo globalističke floskuletine. A ni drugi europski ‘ekolozi’ nisu se iskazali. 

„Hrvatska sluša glasove onih koji se bore protiv klimatskih promjena,“ objavio je ponosno na Twitteru Ćorić, a Gretu je pozvao da se obrati EU ministrima – okolištarcima. Ona je u pet minutnom govoru izrekla: „Europski zakon o klimi daje nam manje od 50 % šanse da ćemo ispuniti ciljeve zacrtane Pariškim sporazumom. Ako se visoke emisije štetnih plinova nastave kao danas, nećemo uopće doći u priliku da imamo šansu ispuniti zacrtane ciljeve. To je jednostavno znanost. Ne bih vam ja to ovdje trebala govoriti.“ 

‘Znanstvenica’ Greta doista samo govori što joj napišu. ‘Ne bih vam ja to ovdje trebala govoriti.’ Naravno, jer nema pojma ni što su štetni, a još manje što su staklenički plinovi

Ante Lučić (FB): E moj Ćoriću, ti si bolesniji od te divojke. Što joj nisi reka da iđe u školu, a ne da se skita po svitu? Čini mi se da je tvoj IQ manji od sobne temperature. Oću se skitat, k’o šiša školu, bit ću popularna, a luđaci ka što si ti, Ćoriću, će se navuć’.
P.S.: Da sam ja, kad sam ima 16 godina reka’ mom ćaći da neću ić’ u školu, mislim da bi me hranili na slamku.“

Dina Dino (FB): „Uz veliki ego, uvijek ide mala pamet.“

David Ruškan (FB): „Naravno da se sve ovo radi u svrhu zarade kako bi se stvorio dojam globalnog zatopljenja i kako bi se prodavale nove tehnologije, ali 98 % budal…ina to ne kuži kao što ne kuže osnove biokemije… Ugljik je osnova života. Ako nema dovoljno CO2, nema biljaka, a bez biljaka nema kisika… Okoliš je ugrožen i te kako. Voda, bilje, životinje ugroženi su od plastike, pesticida, GMO-a, lijekova – preko kanalizacije. To su prave opasnosti, a klima je samoodrživi ekosustav. Višak CO2 iz atmosfere apsorbira se u oceane, u tlo…disanje zemlje i samoregulacija.“

Dok je Ćorić lupetao s Gretom, Vlada RH je odbila prijedlog rezolucije o klimatskoj i okolišnoj krizi koje je uputio mrak-taritaš- beus-pusić-glas koji poziva Vladu da što prije poduzme sve potrebne korake za ograničavanje globalnog zatopljenja. Koju pamet tek oni imaju!?

Što se moglo očekivati od Ćorića koji je za ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera postavio hotelijera pa se ovaj brine više o jelovniku nego o sedrenim barijerama?! Kao pravnik Ćorić je imenovao HDZ-HNS-ovku Nellu Slavicu ekonomisticu s diplomom šibenskog veleučilišta za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka koja je, navodno, plagirala natječajni program iz 2011., što nije demantirano. Ćorić je odbio braniteljicu dr. sc. Ljiljanu Zmijanović. Nakon žalbe braniteljice, sud je poništio Ćorićevu odluku. Ponovno je podignuta tužba pred upravnim sudom u Splitu. Na prvom ročištu ministarstvo ‘toplinskih promjena’ je tražilo izuzeće suca. Rasprava je odgođena. 

Karolina Vidović Krišto: Ovo što ću sad napisati ni sama ne mogu vjerovati.

 

I onda još jedna pametna odluka upravnog suda (nakon odluke upisa Fakulteta hrvatskih studija u sudski registar). Točno 14 dana nakon podnesenog zahtjeva za izuzeće, Predsjednik Upravnog suda u Splitu Silvio Čović je donio Rješenje kojim je zahtjev za izuzeće uređujuće sutkinje odbijen. Ne zna se hoće li Ćorić pozvati Gretu za savjetnicu u ovom slučaju. I dok vrijeme curi u zaborav, Ćorićev šef ‘ratuje’ sa Zekanovićem koji je najavio referendum protiv uvođenja eura u RH. 

„Tko je to rekao? Ako je to rekao gospodin Zekanović, on bi se svaki dan trebao zahvaliti Andreju Plenkoviću što je uopće saborski zastupnik i što uopće ima priliku ovako se eksponirati javno, onda je to jako deplasirano i neprimjereno,“ bahatio se Plenković i dodao da se ulaskom u EU, Hrvatska obvezala uvesti euro. Nekako ne spominje rezoluciju   Europskog parlamenta usvojenu 19. rujna 2019. godine o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe u kojoj su izjednačeni nacizam i komunizam. To kao nismo usvojili pa petokraka i njena simbolika može stršati i s nebodera. A i dični novinari ne inzistiraju da im to pojasni.

U Opatiji se 11. 3. 2020. sastadoše EU ministri za more. Razglabali su zelenoj evoluciji i usvojili Opatijsku deklaraciju o zaštiti okoliša, digitalizaciji, ljudskim resursima, sigurnosti i konkurentnosti. Povjerenica Adiana Valean založila se za elektrifikaciju i dekarbonizaciju. Oceana? Brodova? 

Čovjek bi mogao pomisliti, da čeprkajući po svjedodžbama i diplomama, Divjak radi dobar posao, tražeći falsifikatore. No jadno je da se tako nešto mora istraživati i da dotična trijumfira kad proglašava još jednu krivotvorenu maturalnu svjedodžbu u Dubrovniku gdje je osoba ’15 godina je radila s krivotvorenom svjedodžbom koju je kupila’. A radi se o spremačici u školi. I to kao skandal objavljuju jutarnji, večernji i novi… list, jer eto dolijala čistačica koja nije završila dualno obrazovanje ‘Škole za život’ pa nije jedan dan išla u školu, a četiri dana učila kako se čiste podovi, ribaju hodnici i zahodi… i tako je izostala kvalifikacija. Tragedija je u tome što i ona, koja kao ministrica znanosti i obrazovanja, ne govori književni hrvatski jezik, kao i veći broj ministara, može svoje ustoličenje zahvaliti Andreju…

I dok poneki sud u RH obavi i nešto dobro, moram ovaj put pohvaliti ustavne genije koji su skandaloznu odluku Stranke MB 365 i pripadajućih joj ‘žetončića’, ukinuli. Je li zbog pravde ili političke odluke, nije jasno. Naime ‘ekolozi’ zagrebačke skupštine su donijeli odluku da zbrinjavanje smeća plaćaju svi jednako: od onih koji imaju kuću od 200 m2 i više, vrt i deset članova obitelji, kao i samac u garsonjeri od 30 m2.  Tako je sve vraćeno na staro. Do kada?

No valja biti optimist. Kad dođemo do dna, valjda ćemo se i dići. 

Podsjetimo se riječi našeg dragog Alojzija: „Vjerovati u Boga i biti pesimist, to je protuslovlje. Pravi katolik mora biti optimist više nego ikada. Kad čovjek završava, onda Bog počinje!“

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

 

Odgovori