Svjetska big kajgana

Vrijeme:2 min, 43 sec

Svjetsko trajbanje jaja i ljubljenje nasuho…

Jaje je dragocjena namirnica, ali zna biti i oznaka svetosti i svetkovine, Uskrsa, koji se bliži Jajakroz trajanje korizme. Završetak korizme označit će bojanje jaja, od, našalimo se, atleta ispred Dinamova stadiona, koji je naravno gradski, do domova katolika. Dok se još može, a da ne uvrijedimo nikoga, simplificirajmo jajčanu prehranu na samo jedan od sto načina na koja se jaja pretvaraju u ukusno, hranljivo jelo. To je naravno kajgana. Iliti kod nas u Zagrebu – potrajbana jaja. Koliko god je to jednostavno jelo, prekomplicirano je, vrlo složeno, za izvedbu velikoj većini muškaraca koji danas zajedno sa svojim damama proslavljaju Dan žena, 8. ožujka.

Čeka se trajbanje jaja

A svjetska situacija oko slavljenika, dama i njihovih pratitelja, je takva da ju slobodno možemo nazvati svjetskom big kajganom, jer ono što je potrajbano u posljednjih nekoliko mjeseci trebalo je stvarno znati Potrajbati, s veliko P. Amerikanci su se odlučili „povući“ s Bliskog istoka, uključujući Siriju, gdje su stvar zakuhali. Ostavljaju, bumo rekli, ono što je ostalo od Sirije, angažiranim Rusima i Turcima, a ne treba zanemariti Kurde, Irak i ostatke ISIL-a. Povlačenje Amerikanaca koincidiralo je sa završnicom Brexita i svih posljedica po EU i svijet u cjelini. Aktiviran je, šalterom – na maxi – inducirani dolazak ilegalnih migranata s istoka kroz vrata koja je širom otvorila Turska prema Grčkoj, kao ulazu u EU.

Na „maxi“ otvorena vrata ilegalnim migrantima

Najavljeno je da su to većinom Sirijci zbog opisane situacije, ali na granicama EU su većinom Afganistanci, MIgrantiPakistanci, pa tek onda Sirijci. Ako smo nekoga izostavili molimo za ispriku. Pred protočnom EU je veliki problem. Pozvati milijunski ljude i onda im pokušati zalupiti vratima pred nosom. U isto doba otkucava moguća pandemija virusa gripe koji se odaziva na ime Corona koja je krenula iz Kine i prati putovanja svih koji putuju iz Kine, ali se multiplicira na sve one koji su imali posla ili putovali s putnicima iz Kine u svijet. U slastičarnici, u zagrebačkom Španskom, na zidu, naputak, između ostalog, da se ne rukujemo i ne ljubimo. Garancije za čistoću i nadzor pranja šalica nema.

Suha simpatija i ljubljenje nasuho – 8. ožujka!?

Moj FB prijatelj uvjerava da se Corona ne prenosi ljubljenjem, slinom, nego dahom. Iz toga se iščitava: ako se ljubite nastojite to izvesti bez slinjenja i disanja. Hopa! Suha simpatija, ljubljenje nasuho! I to na Dan žena… Kada se sve to EUdogađa, a događa se također još mnogo toga nezabilježenog, izgleda da se zbiva slučajno. Iskusni će reći da u životu nema slučajnosti. Ipak, je li slučajno da su i virus i ilegalni, a pozvani imigranti, krenuli istodobno s Brexitom?

EU neka trajba svoja vlastita jaja

Naime, Ujedinjeno Kraljevstvo ostavlja za sobom probleme EU u problemima, povlačeći se kao svaki dobri bodul na svoj otok, a tunel ispod La Mancha je vrlo lagano zatvoriti i Coroni i ilegalnim imigrantima. I ostalom što to nosi sa sobom. EU neka trajba svoja vlastita jaja. Tako ne će samo biti nego i već i je. Nakon što je ulje zagrijano možemo samo reći da je bilo dovoljno pomiješati polivalentna jaja koja se sama trajbaju dalje. Bez mixera. Rezultat će sigurno biti, a sada se samo predviđa – Ober maxi World kajganlook. Dobar tek…

DRAN

 

https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)