Winton Afrić: Predstavljanje romana “Rat u meni”

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Predstavljanje romana Rat u meni, prof.dr.sc. Wintona Afrića – Profesora, upriličeno je 05. ožujka u Muzeju Sinjske alke, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sinj.

Autobiografski roman s autentičnim svjedočanstvom jednog ne tako davnog vremena sastavljen od krhotina sjećanja, kako sam autor kaže, samo dijelom može dočarati sve proživljeno u to ratno doba.

Knjigu su predstavili bojnik Ivica Bubić, suborac autora, nakladnik gdin. Bošković, te sam pisac Profesor, kako sebe najradije oslovljava po nadimku dobivenom od svojih suboraca.
Za potpuni domoljubni doživljaj zahvaljujemo g. Ratomiru Kliškiću, umirovljenom opernom pjevaču HNK Split, koji je i otac poginulog hrvatskog branitelja Gorana.

Pjesnik i hrvatski časnik Ante Nadomir Tadić Šutra izrecitirao je svoje stihove Ne daj se Cetino i Stina pradidova, kao i neke ulomke iz romana. Čovjek koji je znanstvenu karijeru ostavio po strani radi važnijeg ‘posla’, obrane Domovine, dragovoljno odlazeći na bojište, kaže:

                                      Meni tako malo treba,
                                      komad plavog neba,
                                      topli vjetar s juga.
                                      Opojni miris bora,
                                      pučina plavog mora,
                                      prostranstvo modre vode i
                                      samo dašak slobode.

Rat u meni, roman koji autor posvećuje svojim mrtvim i živim suborcima iz 1.bojne 6. domobranske pukovnije, uz riječi Vlade Gotovca:

“Ja vas volim i ja se s vama ponosim. I kada bih trebao birati da li ću s vama umrijeti ili s ovim strašilima živjeti, izabrao bih smrt.”

 

 

Danja Lakić Budimir/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)