IMOTSKI: VESNINA MISTIČNOST I DUHOVNI BISERI

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Mala dvorana, a dupkom puna. Kako to?

Pa jednostavno, Vesna Ujević je tome razlog. Vesna je dobra duša Imotskog i Imotske krajine. U srijedu je promovirala četvrtu knjigu pomalo mističnog naziva – DI SI?

U nadasve idiličnoj atmosferi pri još jednoj zbirci stihova i teološkoj tematici izmedju pisca i Krista, Vesna je potvrdila svoj književni dar. Glazba je cijelom dogadjaju davala neku posebnu toplinu u skučenom prostoru Pučkog učilišta, posebice taj Tinov uvijek nostalgični „Odlazak“. Da nije bilo njega, falilo bi ono nešto.

Profesorica Marijana Pezo dala je sve od sebe da ostavi što bolji i uspješniji glazbeni dojam kod svojih Imoćana, a na gitari sve je to pratio iskusni Andjelko Nikolić. Vesna je, eto, promovirala još jednu svoju knjigu, a u tome joj je u srijedu u Imotskom pomogao i fra Kristian Stipanović, koji je mudro odgovorio na ovo pitanje iz naslova knjige

– Sada i ovdje ili tamo gdje bismo trebali biti – u Božjoj ljubavi, kaže Stipanović i nadodaje. – Vesnina su razmišljanja mali duhovni biser, malo zrnje u njenom srcu, koje je Gospodin posijao. Godinama čitam njene tekstove i doživim tri stvari: neočekivanost, izravnost te dubinu i širinu. Duhovno štivo čita se odlomak po odlomak, tekst po tekst i ono mora biti poticaj za razmišljanje o samom sebi i svom životu, kaže fra Kristian.

Pri promociji knjige pomogao je i uvijek prisutni novinar Mladen Vuković.

– Vesna zbori na poetski, zbirski način. Igra se metaforama i fonemima, traga za borcima svjetlosti. Riječ je o korizmenom štivu i ono će učvrstiti našu vjeru, kazao je Vuković.

Na promociji stihove iz knjige govorili su i Ana Luetić, prof. Branka Buljan te profesorica i redateljica Imotske Muke, Sanja Bago. Pošto su svi rekli svoje o knjizi, Vesni nije preostalo na kraju ništa nego da se zahvali svima na pomoći i podršci. Knjigu možete kupiti po cijeni – 50 kuna.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)