DODIK: Nećemo glasovati za odluke na dnevnom redu dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH

Vrijeme:51 sec

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, kojem je prenio da će srpski predstavnici u tijelima Bosne i Hercegovine ostati dosljedni stavu da ne sudjeluju u donošenju odluka sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.

– Bit ćemo u tijelima, ali nećemo glasovati za odluke koje su na dnevnom redu sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH koja je neprihvatljiva za srpske predstavnike, a shodno odluci Narodne skupštine Republike Srpske o antidaytonskom djelovanju ovog suda – naglasio je Dodik danas na sastanku s ruskim veleposlanikom u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naglasio da se protivi i da pripadnici Oružanih snaga BiH budu raspoređeni prema granici sa Srbijom u slučaju pokušaja prelaska većeg broja migranata.

Sugovornici su se usuglasili da su komentar i priopćenje SDA, u povodu oglašavanja Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije o stanju BiH, neistiniti, tendenciozni, nekorektni i ne doprinose dobrim odnosima dviju zemalja – priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori