Katarina,13 godina: PISMO SVJETSKIM MOĆNICIMA

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

Pismo je školski uradak jedne mlade djevojke čiji su podatci poznati uredništvu Hrvatskog neba i uz suglasnost roditelja preuzeto je sa facebooka i objavljeno 

Svjetski moćnici !

Ne pišem ni poštovani, jer od mene poštovanja ne zaslužujete. Vi ste grabežljiva skupina koja je otkrila da se na tzv ” dobročinstvima” dobro zarađuje i drži svijet pod kontrolom. Govorite o djeci kao budućnosti.No, vaše ideje su uništile naše snove. Uvjeravate nas da je imovina, stjecanje, mjerilo vrijednosti. Zato potičete natjecanja u uspješnosti. Ali mi živimo od ljubavi. Mi smo djeca, ne zanima nas ni tko ima više, ni tko je uspješniji…zanima nas kako biti sretan. Voljeti i biti voljen. Radovati se životu. Primati i davati. Zahvaljivati Bogu na daru života. Stvarati. Vas to, svjetski moćnici smeta. Ljubav i Bog su riječi od kojih vi zazirete. Zamijenili ste ih sa jednakost i tolerancija.

Trenirate nas da je normalno imati dva oca. Dvije majke. Ne želim gledati takvu budućnost. Ona me plaši. Odbijam postati vaša lutka na koncu. Neću imati mišljenje koje vi namećete. Ne moram se nikome dopadati. Uspjeli ste i djecu uvući u svoje planove. Poslali se Gretu Thunberg da nas nauči ” kako biti drukčiji, isticati se” Kada sam ju prvi put vidjela, upitala sam se zašto četrnaestogodišnja bolesna djevojčica brine o klimatskim promjenama. Vi kažete da vidite djevojku koja govori iz srca. Ja vidim glumicu koju ste potaknuli da radi za vas. Recitatoricu. Performericu. Tu nigdje nema srca.

Imam li pravo izreći svoje mišljenje? Ne podržavam LGBTQ! Treba znati razliku između drukčije i nenormalno. Moj normalni svijet, nećete izobličiti u nenormalni!

Voljela bih se vratiti u vremena kada djeca nisu imala ništa osim skromne odjeće na sebi. Provodila su vrijeme u druženju, obavezama u polju, na livadama. Djeca se tada nisu ubijala. Vi ste učinili da danas to čine. Radi svog novca oduzeli ste djeci roditelje. Da cijeli dan rade da plate – opet vama. Roditelji nemaju kada biti sa djecom. Djeca su prepuštena zlu koje je opet od vas. Igrice, droga, beznađe, bespomoćnost, usamljenost. Iskreno, sretni su oni koji ne vide kamo je svijet došao. Da ga više zanimaju ” jadne životinje Australije”, od djece. Posebno one djece, svjetski zločinci, kojima ste zakonima onemogućili život. Bi li Greta Thunberg i dalje tupila o klimatskim promjenama da je vidila sliku sebe u trenutku kada majka odlučuje da ju ne želi roditi ?

Katarina,13 godina/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)