Bože Vukušić: Glavni državni odvjetnici i zločinačka organizacija

Vrijeme:1 min, 13 sec

Predsjednik Počasnog bleiburškog voda, publicist i istraživač komunističkih arhiva, Bože Vukušić, na društvenim se mrežama oglasio o masoneriji i državnim odvjetnicima, ali i podsjetio kako su isti pripadali i jednoj drugoj organizaciji čiji je karakter, nedvojbeno – zločinački.

“Najaktualnija tema posljednjih dana u Hrvatskoj jest ostavka/smjena glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, povezana s njegovim članstvom u (kvazi)masonskoj loži Veliki Orijent Hrvatske.

O svjetskoj masoneriji objavljeno je na desetine, čak i na stotine knjiga. Usprkos tome, još uvijek smo daleko od spoznaje o njenom postanku i ciljevima, jer je autori prikazuju u krajnostima – jedni kao da se radi o isključivo humanitarnoj organizaciji, dok joj drugi pripisuju zločinačke namjere. Prava istina, dakle, još uvijek nije ni približno poznata javnosti.

Što se tiče ovog slučaja u Hrvatskoj, najbolju dijagnozu dao je Nino Raspudić u svojoj satiričnoj raščlambi „Kakva država takva i masonerija“ (https://www.vecernji.hr/…/kakva-drzava-takva-i-masonerija-1…).

Međutim, za razliku od stanja u hrvatskoj (kvazi)masoneriji, situacija s hrvatskim glavnim državnim odvjetnicima puno je ozbiljnija. Većina njih bili su visokopozicionirani dužnosnici jedne druge organizacije s međunarodnim pedigreom – Komunističke partije. Premda je njen zločinački karakter dokazan i povijesno nedvojben, u Hrvatskoj malotko problematizira činjenicu što je većina Jelenićevih prethodnika pripadala njenim vodećim strukturama.

U privitku: iz partijskih dosjea Mladena Bajića i Dinka Cvitana (HDA, signatura 1220, CK SKH, Kadrovska komisija, dosjei članova, GK Zagreb i GK Split)”, stoji u objavi Bože Vukušića.

 

M.M./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori