TOMISLAVU ŽIGMANOV Zatvoren Twitter profil predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

Vrijeme:1 min, 6 sec

Profil na Twitteru predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislava Žigmanova zatvoren je za što je okrivio “strukture koje nisu naklonjene Hrvatima u Srbiji“, objavio je u petak vojvođanski tjednik „Hrvatska riječ“.

»U proteklih mjesec dana učinili smo sve što je bilo u našoj moći da se ponovno uspostavi, to jest da profunkcionira twitter profil @zigmanov, međutim nismo imali uspjeha. Stoga je predsjednik DSHV-a odlučio, kao svoj službeni twitter profil, otvoriti novi i to na adresi @tomezig“, priopćeno u tome povodu u toj stranci, prenosi Hina.

S novoga profila će „kao i na prijašnjem, objavljivati informacije, iznositi stajališta i komentirati društvene i političke događaje i procese iz vizura interesa Hrvata u Srbiji koje predstavlja DSHV«.

Kako navode u DSHV-u zatvaranje profila bilo »neočekivano i ničim izazvano, budući da predsjednik DSHV-a nikada nije objavljivao neprimjerene sadržaje, ili pak one koji bi vrijeđali po bilo kojoj osnovi druge ili neke druge kompromitirajuće elemente, tj. nije bilo razloga za suspendiranje«.

On je komentare i poruke na Twitteru počeo objavljivati u studenome 2015. i do zatvaranja je 990 objava i više od 500 pratitelja, prenosi „Hrvatske riječ“.

Broj pratitelja se naglo počeo povećavati u proteklih nekoliko mjeseci.

Uz Twitter stranka hrvatske manjine za objavu svojih poruka, poziva ili priopćenja najčešće koristi Facebook, te vlastiti portal.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori