Uprava Cinestara odbila primiti potpise za prikazivanje biografskog, pro-life filma “Neplanirano”

0

Cinestar ne želi prikazati film “Neplanirano”

Dok se Cinestar na svojim stranicama hvali kako je njihova vizija i misija profesionalnost, kvaliteta, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba posjetitelja, već mjesecima ne želi odgovoriti inicijativi CitizenGo zašto ne želi prikazati biografski film “Neplanirano” u svojim kinima.

Uprava Blitz Cinestara je odbila primiti potpise kojima ih se želim podržati u prikazivanju biografskog filma Cinestar4“Neplanirano”!

Film Neplanirano je film o nekadašnjoj direktorici u organizaciji Planned Parenthood, najvećem pružatelju pobačaja u Americi. To je istinita priča o Abby Johnson, bivšoj zaposlenici Planned Parenthooda koja je, suočivši se s bolnom istinom o pobačaju, postala aktivistica za život. Podsjetimo, redatelji filma Neplanirano Chuck Konzelman i Cary Solomon sudjelovali su na pretpremijeri filma u Zagrebu u studenom prošle godine koju je organizirala udruga U ime obitelji.

Film “Neplanirano” je zaradio 19 milijuna dolara. To je mnogo više od većine američkih biografskih filmova koji su se u 2019. mogli gledati u hrvatskim kinima poput Red Joan (1,5 milijuna dolara), The Current War (4,9 milijuna), Papillon (2,3 milijuna) i A Private War (1,6 milijuna).

U Poljskoj ga je prikazalo i Multikino koje se nalazi u vlasništvu Vue Entertainment kojeg je 2018. godine kupio njemački Cinestar. U prva tri dana prikazivanja u Poljskoj je stigao na 5. mjesto najgledanijih filmova, odmah uz bok Jokeru, Gospodarici zla 2 i Obitelji Addams.

CinemaScore je filmu dao ocijenu A+ koja označava vrlo uspješan i kvalitetan film, a dodjeljuje se u prosjeku samo dva puta godišnje, dok Agencija PostTrak također bilježi 80 posto pozitivnih mišljenja i 65 posto onih koji filmu daju “definitivne preporuke”.

Uprava Cinestara ne samo da nije odgovorila, već je odbila prihvatiti upit!

Iz CitizenGOa su u nekoliko navrata pokušali kontaktirati Cinestar i Blitz film kako bi saznali hoće li prikazivati Neplanirano, ali konkretan odgovor nisu dobili.

Zato su prošlog tjedna odlučili dostaviti potpise peticije “Želim gledati Neplanirano u kinu” iz cijele Europe Blitz Cinestaru (kinoprikazivaču) i Blitz filmu (distrubuteru filmova za Cinestar), kako bi uvjerljivo pokazali da je interes za film uistinu stvaran i kako očekuju njihov odgovor na pitanje planiraju li prikazati Neplanirano u kinima, a ako ne planiraju prikazati film, zašto ne?

No CitizenGo je dočekalo neugodno iznenađenje kada su otkrili kako kako Uprava Cinestara ne smo da nije odgovorila na upit, već ga je odbila i prihvatiti!

Vlasnik Cinestara i Blitz filma je Hrvoje Krstulović, a CitizenGo je poslao potpise na njegova dva najpoznatija poduzeća. Jedna kutija s potpisima je bila adresirana na Jadranku Islamović, članicu Upravnog odbora Cinestara, a druga na Tomislava Vincekovića, člana uprava Blitz Filma, kako bi osigurali da svi članovi Odbora saznaju za peticiju.

Međutim, uprava Cinestara je odbila prihvatiti potpise svojih korisnika i odlučila im ne odgovoriti na upite, dok je uprava Blitz Filma zaprimila kutiju s potpisima, ali do trenutka objavljivanja ovog članka nisu dobili odgovor.

CitizenGo stoga stoga poziva: Potpišite peticiju i recite Cinestaru: “Želim gledati “Neplanirano” u kinu.

 

https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara