Zagrebački GUP nije prošao

Vrijeme:2 min, 22 sec

Ni Plenkoviću, ni Bandiću ne odgovaraju novi izbori

Na pitanje što dalje nakon što je Bandić odbio amandmane HDZ-a, a HDZ odbio GUP gradski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić je rekao da se nastavlja suradnju sa strankom Milana Bandića na gradskoj razini, izvijestio je HRT.

– Kao da ništa niije bilo. Ovo je jedan vrlo važan politički dokument. Mi smo rekli svoj stav, a stranka Milana Bandića svoj stav. Bandić i PlenkovićMislim da je najoptimističnije da se ide u izradu novog GUP-a koji će biti temeljen na struci, zakonu, na adekvatnoj proceduri i nema nikakvog razloga da o svim važnim temama koje se tiču Zagrepčanki i Zagrepčana ne surađujemo sa strankom Milana Bandića, rekao je Ćelić.

Na pitanje, s obzirom na to da su glasovali jedni protiv drugih u situaciji kada bi trebali zajedno nastupati, kako je moguće da se nastavi koalicija HDZ-a i stranke Milana Bandića Ćelić je rekao da je moguće.

– Nismo došli danas i promijenili svoj stav. O GUP-u se razgovara godinama, došli smo do finala, izrekli smo svoj stav i ne vidim razloga da bi trebalo raskidati koaliciju sa strankom Milana Bandića zbog toga što nismo podržali izmjene i dopune GUP-a, rekao je Ćelić.

Bandić ne će opstruirati odnose s HDZ-om

– Ovakav scenarij je bio očekivan. GUP je demokratski pao. Mi smo svoje stavove iznijeli. Ne mora značiti da je ovo kraj suradnje HDZ-a i stranke Milana Bandića. Oni imaju demokratsko pravo zauzimati stavove koji im odgovaraju, oni su sada opterećeni unutarstranačkim izborima. Često znaju upirati prstom u Milana Bandića da im je on kriv za određene neuspjehe, a mislim da to ne odgovara istini. Očito su ocijenili da im je isplativije, i jednoj i drugoj strani, ovo je pitanje odnosa unutar HDZ-a , ovo nije pitanje koalicijskog odnosa. Odustajanje od tih 11 amandmana nikome ne bi naškodilo. Razočaran sam jer je uložen veliki trud, a to je dokument opće prirode koji djeluje na sve podjednako. Nikad neće biti svima po volji. Uvijek će biti netko zadovoljan, netko neće. S indignacijom odbijam da se pogoduje privatnim investitorima jer se općim aktom ne može pogodovati već pojedinačnim aktom. Toga su nema, rekao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, član stranke Milana Bandića.

Na pitanje je li moguć politički brak HDZ-a i stranke Milana Bandića rekao je da mu je sada teško o tome govoriti.

– Nemam dovoljno elemenata da bi to mogao prosuditi, i na gradskoj i na nacionalnoj razini. Bandić nije sigurno onaj koji će opstruirati odnose, ne znam u čijem bi to bilo interesu, dodao je Kojić.

Iz ovih prvih reakcija iz HDZ-a i Bandićevog tabora može se naslutiti kako će se koalicija održati neko još vrijeme. Naime, kako stvari stoje, teško da bi Plenkoviću ili Bandiću sada odgovarali lokalni i parlamentarni izbori.

 

hms.ba/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)