Pape su ugošćavale i masovne zločince i diktatore, pa zašto Franjo ne bi primio i njihova sljedbenika

Vrijeme:1 min, 47 sec

Sarajevski mediji, pozivajući se na neslužbene izvore, objavili su kako će drugi bošnjački predstavnik u Predsjedništvu BiH Željko Komšić 13-tog ovog mjeseca posjetiti Vatikan i susresti se s papom Franjom. Jedan sarajevski portalčić, koji u nedostatku vlastitih objavljuje tuđe vijesti ukrašavajući ih vlastitim jeftinopropagandim naslovima požurio je to predstaviti kao veliki diplomatski uspjeh sarajevskog ublehaša, i “poraz Čovićeve politike”, kako oni najčešće nazivaju zalaganje političkih predstavnika Hrvata za Ustavom zajamčenu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Zaboravljaju kako su pape kroz povijest primale i uglednike i hulje i demokratske lidere i diktatore, mirotvorce i zločince i odlazili im u posjete. Još nam je u sjećanju nedavna posjeta pape Franje komunističkom diktatoru Castru, a poznato je i kako je papa Pavao VI svojevremeno ugostio i jednog od najvećih masovnih zločinaca, koji je prema ocjeni njemačkog Bilda, odgovoran za smrt milijun ljudi- Josipa Broza Tita.

Zanimljivo je kako u posjet papi Franji upravo odlazi obožavatelj lika i djela tog masovnog zločinca i simbola jugoslovenskog totalitarnog režima čiju sliku drži u uredu kojeg je uzurpirao.

Vatikanskoj diplomaciji nesumnjivo je poznato kako je Komšić izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, protuustavno, bošnjačkim glasovima, svjesno potičući mržnju kod Bošnjaka prema hrvatskim političkim predstavnicima i strah kako će ne izaberu li njega “Čović s Dodikom podjeliti BiH”.

Čovjek koji je svoju kampanju počeo izjavom kako on “svoj mitraljez okreće prema Mostaru”, i na čijim se skupovima isticali transparenti kojima se lideru bh Hrvata prijetilo nabijanjem na kolac, a hrvatskoj predsjednici upućivale vulgarne poruke, teško može biti mio bilo kojem papi, pa tako i papi Franji.

No, kada su pape ugošćavale zločince i diktatore, zašto papa Franjo ne bi ugostio i grešnog Komšića, pa i pomolio se za njega. I to je dio njegova poslanja. No, uzalud se Komšić nada kako je posjet Vatikanu neka vrsta njegova priznavanja. Papa mu, na njegovu žalost,  ne može osigurati on što se stječe isključivo na izborima- legitimitet hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

I nakon posjete Vatikanu Komšić će za Hrvate katolike ostati ono što je bio i prije posjete Svetoj stolici- simbol i sredstvo njihova obespravljivanja.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)