KOVAČ: HDZ će s nama uvijek biti prvi

Vrijeme:1 min, 36 sec

– Mi smo uvjereni da smo to mi, naša opcija koja je otvorena, demokratska, koja prihvaća sve u HDZ-u koji žele da HDZ bude normalna, ne lijevo-liberalna, ne ekstremna, nego stranka ljudi koji su demokršćanske, državotvorne orijentacije, koji žele da bude dugoročno napredna, normalna, prosperitetna zemlja i da u Hrvatskoj budu oni na vlasti, da imaju šansu oni koji su sposobni. Mi smo za Hrvatsku koja je čestita, sposobna, protiv Hrvatske s rođačkim, kumskim vezama, mi smo za čistu Hrvatsku, za Hrvatsku čistih ruku, a to može ostvariti samo HDZ. Trenutno je HDZ na 2. mjestu, ako pogledamo trendove. HDZ će s nama uvijek biti prvi, to je naš slogan, kazao je dr. Miro Kovač kandidat za predsjednika HDZ-a.

Kandidati za predsjednika HDZ-a danas su naime popunili obrasce za kandidaturu, čime je službeno počela kmapanja za predsjednika vladajuće stranke u Hrvatskoj. Aktualnom predsjedniku i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću izazivač će biti Miro Kovač u čijem timu su i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji se kandidirao za zamjenika predsjednika i Davor Ivo Stier, koji je najavio kandidaturu za dopredsjednika HDZ-a

Ivan Penava je kazao da je evidentno da HDZ “nije u dobroj formi”, a najvažnijim smatra da HDZ ne odgovara izazovima koji su stavljeni pred hrvatsku državu i hrvatski narod. “Naše članstvo je najbolje članstvo, riječ je o vrijednim, marljivim i poštenim ljudima i zaslužili su imati takvo vodstvo koje će ih vratiti na pobjednički put, kazao je.

– Vodila se politika konfrontacije s ljudima koji se isto prepoznaju na državotvornom, konzervativnom ili demokršćanskom prostoru, koji su znali dati glas i HDZ-u, ali to nisu učinili na europskim niti na predsjedničkim izborima. To želimo promijeniti, moramo čuti što su nam birači poručivali – žele snažniju borbu protiv klijentelizma, da se prekine sukob s ljudima koji dijele državotvorne demokršćanske vrijednosti, žele da se to biračko tijelo okupi, rekao je Davor Ivo Stier.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)