Sarajevo/Predstavnici Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH čestitali mons. Tomi Vukšiću

Vrijeme:1 min, 3 sec

U Uredu katoličkog dušobrižništva (Vojni ordinarijat) Ministarstva odbrane BiH, 7. veljače 2020. najviši predstavnici Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH čestitali su mons. Tomi Vukšiću na imenovanju vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom.

Kako piše na mrežnoj stranici Ministarstva obrane BiH, Susret je održan povodom imenovanja mons. dr. Tome Vukšića, dosadašnjeg vojnog ordinarija, na službu nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH generalpukovnik Senad Mašović i zamjenici načelnika ZS OS BiH brigadni generali Ivica Jerkić i Gojko Knežević, u ime Oružanih snaga BiH i u svoje osobno ime, čestitali su mons. Vukšiću na imenovanju za nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije.

Načelnik Mašović je, između ostalog, izrazio posebno zadovoljstvo što je upravo iz sustava obrane osoba imenovana na ovako visoku dužnost.

Tijekom razgovora istaknut je značaj vjere u životu svakog pripadnika OS BiH i mogućnostima ostvarivanja prava svakog vojnika za njegovo duhovno, moralno i profesionalno uzdizanje i osposobljavanje, u okviru vjerske službe u OS BiH.

Izražena je i želja za zajedničkim nastavkom rada na unapređenju međureligijskih odnosa u Bosni i Hercegovini, s ciljem jačanja pozicije BiH i na međunarodnom planu kao zemlje sa razvijenim stupnjem poštivanja ljudskih prava i vjerskih sloboda svakog njenog građanina.

 

nedjelja.ba/hr/ https://www.nedjelja.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)