Karamarko se premišlja oko kandidature za mjesto predsjednika HDZ-a

Vrijeme:2 min, 50 sec

Navodno se i sam Karamarko iznenadio kada je u medijima i na društvenima mrežama vidio da se pojavio plakat kojim se poziva na njegov skup u Sesvetama. Što se, pak, tiče Karamarkove kandidature, on će o tome odlučiti u rokovima koje HDZ u petak treba raspisati. Navodno su mu prioriteti trenutačno usmjereni na obitelj.

Ipak je upitna kandidatura Tomislava Karamarka, bivšeg šefa HDZ-a, za predsjednika te stranke. I ne samo to. Kako piše N1 izgleda kako neće biti ni uvodnog skupa u Sesvatama u petak na kojem je Karamarko trebao objaviti svoju kandidaturu.

Kako je za N1 potvrdio izvor blizak Karamarku, došlo je ‘do zabune u eteru’, te se navodno i sam Karamarko iznenadio kada je u medijima i na društvenima mrežama vidio da se pojavio plakat kojim se poziva na njegov skup u Sesvetama. Što se, pak, tiče Karamarkove kandidature, on će o tome odlučiti u rokovima koje HDZ u petak treba raspisati. Navodno su mu prioriteti trenutačno usmjereni na obitelj.

Kada je riječ o ljudima koji se spominju kao dio Karamarkova tima, N1 navodi kako je riječ o Karamarkovim prijateljima i suradnicima iz njegova mandata u Vladi i HDZ-u. U tom kontekstu spominju Nadu Šikić, bivšu ministricu rada i mirovinskog sustava te bivšeg zastupnika HDZ-a Željka Fiolića.

No, kako moguće je da Karamarko istakne kandidaturu za predsjednika, a zatim podrži pojedine članove HDZ-a koji su se za niže dužnosti kandidirali neovisno o njemu.

Mediji barataju imenima ljudi koji su navodno u njegovom timu, s tim da neki od njih uopće nisu članovi HDZ-a dok drugi tvrde da nemaju pojma da su u njegovoj ekipi za unutarstranačke izbore. Jedan od njih je Mijo Crnoja, nekadašnji ministar branitelja u Vladi Tihomira Oreškovića u kojoj je Karamarko bio potpredsjednik.

“Ne bih ništa o tome, nemam vremena”, kratko je kazao Crnoja za Novi list.

Osim Crnoje, govori se da bi u Karaamrkovom timu mogao biti i Josip Vidović, koji je u vrijeme Karamarkovog vođenja HDZ-a bio na čelu stranačkog Odbora za branitelje. On je na pitanje o tome bio tek nešto rječitiji od Crnoje.

“Ne znam ni hoće li biti nekakvog Karamarkovog tima, a kamoli da sam ja u njemu. Druga je stvar što sam ja uvijek podržavao gospodina Karamarka jer je vizionar u svakom smislu. Platio je političku cijenu, ali se pokazalo da je bio u pravu u vezi odnosa s MOL-om i arbitraže. Uvjeren sam da Karamarko treba hrvatskoj politici, a na koji bi to bilo način isključivo je na njemu” kazao je Vidović za Novi list.

Govori se također da Karamarko nije okupio HDZ-ovce poznatije široj hrvatskoj javnosti, a na sličan način započeo je svoju kampanju i 2012. godine kada je došao na čelo stranke. Pitanje je hoće li Karamarko na izbore koji se održavaju 15. ožujka uopće izaći s vlastitim kandidatima za zamjenika predsjednika i četvero potpredsjednika ili, pak, sam.

Naime, Ivan Penava, Ivan Anušić, Tomo Medved i Oleg Butković, koji će se, između ostalih, kandidirati za te dužnosti, na nacionalnu političku scenu zakoračili su zahvaljujući baš Karamarku, u razdoblju dok je on bio predsjednik HDZ-a. Stoga nema pretjerane logike u tome da Karamarko sada njima suprotstavlja neke protukandidate. A moguće je, piše Novi list, da Karamarko istakne kandidaturu za predsjednika, a zatim podrži pojedine članove HDZ-a koji su se za niže dužnosti kandidirali neovisno o njemu.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)