KORONA VIRUS: U Hrvatskoj nema zaraženih, trenira se spremnost

Vrijeme:1 min, 0 sec

U Hrvatskoj trenutačno nema zaraženih korona virusom, koji se sve brže širi svijetom. No mjerodavne službe u čitavoj državi sljedećih će dana uvježbavati simulaciju prihvata zaraženih korona virusom da bi ga, ako se zaista pojavi, dočekali potpuno spremni.

Muškarac iz Đakova koji se prije deset dana vratio iz Kine – nije zaražen. Zbog sumnje na korona virus bio je izoliran u osječkoj bolnici. Rezultati testiranja na korona virus negativni su, ali je nalaz poslan u Berlin na dodatnu provjeru.

U splitskoj bolnici izoliran je mlađi muškarac koji se vratio iz Kine. Ravnatelj prof. dr. Julije Meštrović potvrdio je da ima blaže simptome upale gornjih dišnih putova, da su njegovi uzorci poslani u Zagreb na analizu, ali i da nema znatnijih kliničkih znakova zaraze korona virusom.

U Zagreb se vratila studentica Anamarija Matošek, koja je kineski grad Wuhan, epicentar zaraze, napustila prije 12 dana. Prije slijetanja zrakoplova s kojim je ona došla, ministar zdravstva provjerio je kako funkcioniraju sve službe u Zračnoj luci “Franjo Tuđman”.

U karantenu u odmaralištu kod Marseillea sletio je zrakoplov s 250 Europljana evakuiranih iz Kine. Među njima je i četvero hrvatskih državljana. U izolaciji će provesti dva tjedna.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)