PANIKA ZBOG KORONAVIRUSA: Oko 7000 ljudi zarobljeno na kruzeru kod Italije, ima i Hrvata

Vrijeme:1 min, 2 sec

Kruzer se nalazi u u luci Civitavecchia, sjeverno od Rima. Sumnja se da je 54-godišnjakinja iz Macaa, koja se sinoć požalila na teško disanje i visoku temperaturu, oboljela od koronavirusa, no to će potvrditi nalazi koji stižu danas poslijepodne.

Oko 7000 putnika zarobljeno je na talijanskom kruzeru Costa Smeralda u luci Civitavecchia, sjeverno od Rima. Kruzer je ondje zaustavljen jer se sumnja da je dvoje putnika zaraženo koronavirusom. Naime, 54-godišnjakinji iz Macaa je pozlilo te je dobila vrućicu. Sumnja se da je zaražen i njen suprug, premda nema nikakve simptome, javlja Daily Mail.

Oboje su trenutno izolirani od ostalih putnika, a lokalni mediji javljaju kako se žena sinoć požalila na probleme s disanjem i visoku temperaturu. Rezultati provedenog testiranja na koronavirus trebali bi stići danas poslijepodne, a dotad je svim putnicima zabranjen silazak s broda. Vjeruje se da se par ukrcao na kruzer 25. siječnja, nakon što su avionom stigli iz Hong Konga u Milano.

Ima Hrvata

Kako doznaje 24sata, najmanje dva hrvatska državljanina putuju na Costa Smerladi. Osim hrvatskih putnika s njima su i najmanje dva Slovenca. Navodno se još hrvatskih državljana trebalo se danas ukrcati na brod, međutim čekaju što će popodne reći nalazi.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)