STRADALO UKUPNO 9 OSOBA OD KOJIH I 13-GODIŠNJA BRYANTOVA KĆI: Legendarni košarkaš Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći

Vrijeme:2 min, 36 sec

Svijet sporta u šoku je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

U nesreći je smrtno stradalo devet osoba. Među poginulima je i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore Bryant. Išli su na košarkašku utakmicu. Tko su ostali poginuli, nije poznato. Prve informacije su govorile o pet mrtvih, no onda je šerif okruga LA na konferenciji otkrio da je poginulo devet osoba.

NBC News je objavio da su još poginuli suigračica iz košarkaške ekipe Bryantove kćeri te roditelj suigračice John Altobelli i pilot. John Altobelli je trener bejzbol kluba Orange Coast. Među poginulima je, kako piše TMZ, i Christina Mauser. Mauser je bila košarkaški trener. Tko su ostali poginuli, za sada nije poznato.

Mjesto pada helikoptera u gradu Calabasas, KalfornijaVatrogasci na mjestu tragedije Foto: Reuters

Tragičnu vijest službeno su potvrdile gradske vlasti Calabasasa.

 

Ovu tužnu vijest je potvrdio i pouzdani ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski.

Vatrogasci i ostale službe su djelovali brzo ali nažalost nisu uspjeli spasiti nijednog putnika iz helikoptera Foto: KABC

Kobeova supruga Vanessa nije bila u helikopteru.

S Bryantom poginula i 13-godišnja kći

Američki TMZ je objavio kako je u helikopteru sa Kobeom Bryantom nažalost bila i 13-godišnja kćerka Gianna.

Kobe Bryant i njegova kći Gianna Maria Onore

Kobe je s Giannom bio na putu za Mamba Academy na košarkaški trening kada se helikopter zapalio i potom se srušio na brdo blizu Los Angelesa.

Procurila je i vijest da je u helikopteru bio Bryantov suigrač i prijatelj iz Lakersa, Rick Fox.

Karijera jednog od najvećih u NBA povijesti

Bryant je smatram jedinim od najboljih NBA košarkaša svih vremena. Cijelu svoju 20-godišnju karijeru je proveo u Los Angeles Lakersima osvojivši pet naslova NBA prvaka (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), dva je puta bio MVP finala (2009, 2010), jednom MVP sezone (2008), čak je 17 puta biran za nastup na “All-Star” utakmici, a 11 puta je bio članom najbolje petorke sezone.

S američkom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, te četiri godine kasnije u Londonu.

Karijeru je završio u travnju 2016. godine, a odigrao je 1.346 utakmice i oborio niz rekorda. Sa 33.643 postignuta koša nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice svih vremena, a ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928) i Lebron James (33.655). Upisao je i 7.047 skokova i 6.306 asistencija.

Bryant je rođen u 23. kolovoza 1978. u Philadelphiji, a sa šest godine se preselio u Italiju gdje je njegov otac Joe Bryanta dobio košarkaši angažman. S trinaest godina Byrant se vratio u Sjedinjene Države, a košarku je počeo igrati u srednjoškolskoj momčadi “Lower Merion High School”.

Na NBA draftu 1996. izabran je kao 13. pick prve runde, a uzeli su ga Charlotte Hornetsi. Međutim, Los Angeles Lakersi su ponudili Hornetsima zamjenu ponudivši im Vladu Divca. Hornetsi su prihvatili ponudu, a Bryant je postao prvi bek koji je direktno iz srednje škole prešao u najjaču ligu na svijetu.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori