OČEKUJE SE 15.000 LJUDI: UŽIVO NA HMS: Bend Sirius zabavlja Mostarce, stižu hercegovački “kauboji”

0
1

19: 44 Predsjednik HMRK “Zrinjski” Branislav Stojkić kazao je reporteru Hrvatskom Mediskog Servisa da se dolazak hrvatskih rukometaša očekuje za otprilike sat vremena, između 20:45 i 21 sat, te da će oni biti glavne zvijezde večeri.

Bend Sirius iz Čapljine na dočeku hercegovačkih rukometaša u Mostaru. Foto: HMS

Nekoliko tisuća okupljenih koji iščekuju dolazak “hercegovačkih kauboja” u Mostar zabavlja grupa Sirius iz Čapljine.

Geplaatst door Hrvatski Medijski Servis op Maandag 27 januari 2020

19:28 Kiša u Mostaru ovog trenutka prestala je padati, a okupljeno mnoštvo iščekuje dolazak rukometnih zvijezda iz Hercegovine. Igralište u kampusu Sveučilišta u Mostaru je krcato.

17:34 Hercegovačka rukometna ekspedicija na putu je za Mostar. Kako je jedan od igrača potvrdio za Hercegovina.info, njihov dolazak u Mostar predviđen je za 20 sati, a na doček će srebrni rukometaši doći u 21 sat.

Na dočeku, kako za sada stvari stoje, neće biti gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, ali se zato očekuju premijer Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg te premijer Županije zapadnohercegovačke, Zdenko Ćosić.

17: 28 Malo više od sat i pol ostalo je do početka dočeka hrvatskih rukometaša, osvajača srebrene medalje na Europskom rukometnom prvenstvu u Mostaru. Crni kišni oblaci nadvili su se nad gradom, no svi se nadaju kako će se nebo večeras smilovati i neće pokvariti radost koju navijači Hrvatske rukometne reprezentacije žele podijeliti s hercegovačkim “kaubojima”.

16: 22 U Mostaru je sve spremno za doček viceprvaka Europe hercegovačkih “kauboja” Igora Karačića, Marina Marića, Davida Mandića, Marina Šege, Željka Muse, Josipa Šarca te Mateja Hrstića, koji su nakon spektakularnog dočeka na zagrebačkom Trgu bana Jelačića krenuli ka stolnom gradu Hrvata u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Doček hrvatskih rukometaša, koji počinje u 19 sati, moći će te pratiti uživo na Hrvatskom Medijskom Servisu, Radioteleviziji Herceg Bosne, te drugim hrvatskim medijima. Reporter HMS-a, također, će se javljati uživo, prenositi atmosferu na dočeku hrvatskih rukometaša,te razgovarati sa navijačima i, ukoliko uspije doći do njih, s nekima od hrvatskih rukometaša. Inače za praćenje ovog događaja akreditirano je više od 80 novinara.

Organizator dočeka je Hrvatski muški rukometni klub “Zrinjski”, a na dočeku se očekuje više od 15.000 navijača iz Mostara i cjele Hercegovine. Predsjednik HMR “Zrinjski” Branislav Stojkić za Novu tv, poručio je: “Želimo da Mostar bude centar i bilo bi lijepo kada bi svi rukometaši došli. Tajna uspjeha je ovaj teren, dišpet, ponos, prkos, jer ovdje jednostavno nisu najbolji uvjeti za vrhunske sportaše.”

Tijekom dočeka u Zagrebu hrvatskim rukometašima se na pozornici pridružio i poznati pjevač Mate Bulić koji je s njima otpjevao ‘Moju Hercegovinu’ te najavio još jedan doček u Mostaru koji će se tijekom večeri prirediti sedmorici igrača iz Hercegovine.

-Ova velika zemaljska kugla ima tako jedan mali dio svog prostora. On je kršovit, ali je prepun srca, prepun je talenta, a to je Hercegovina. Kažu da Hercegovci imaju najbolju rukometnu reprezentaciju na svijetu. I za njih, čovjek koji je također oličenje tog predivnog dijela naše zemlje, to je Mate Bulić, rekao je glumac Darko Janeš, voditelj dočeka viceprvaka europe, rukometaša Hrvatske, na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Tako je najavio nastup pjevača Mate Bulića koji je nakon toga, zajedno sa rukometašima otpjevao pjesmu “Moja Hercegovina”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara