Herceg-Bosna je, oprosti Hrvatska, u finalu europskog rukometnog prvenstva

Vrijeme:1 min, 8 sec

DNEVNIK RTV HERCEG BOSNE

-Bravo momci, čestitke iz Herceg-Bosne, Televizije Herceg-Bosne. Herceg-Bosna je, pardon Hrvatska, u finalu Europskog rukometnog prvenstva, mada ni ovo prvo nije netočno s obzirom na broj naših igrača u hrvatskoj reprezentaciji, tim je riječima urednik večerašnjeg Dnevnik Televizije Herceg Bosne Milan Šutalo počeo središnju informativnu emisiju RTV HB, nakon što je Hrvatska u dramatičnoj završnici pobijedila Norvešku i plasirala se u finale Europskog prvenstva u rukometu.

Podsjećamo, hrvatska rukometna reprezentacija po treći put u svojoj bogatoj povijesti borit će se za naslov europskog prvaka, nakon što je u šokantnom polufinalu u Stockholmu, odlučenom tek u drugom produžetku, svladala Norvešku s 29-28 (26-26, 23-23, 12-10) te će se u nedjelju (16.30 sati) za jedino zlato koje joj nedostaje boriti protiv pobjednika dvoboja Španjolske i Slovenije.

Pogodak vrijedan finala četiri sekunde prije isteka drugog produžetka postigao je Željko Musa, kojemu je to bio jedini pogodak na utakmici.

Hrvatsku je do pobjede predvodio kapetan Domagoj Duvnjak s osam pogodaka i realiziranim kaznenim udarcem za izjednačenje na kraju prvog produžetka. Šest golova postigao je Marino Marić, koji je izborio spomenuti sedmerac. Marin Šego je sakupio 11 obrana, u zadnjih pet minuta drugog produžetka obranio sve pokušaje Norvežana, a njegov kolega Matej Ašanin je u završnici osnovnog dijela utakmice obranio dva sedmerca.

 

hms.ba/R.I./ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori