PRED KAUBOJIMA TEŽAK ISPIT/Protiv Njemačke po polufinale Eura

Vrijeme:1 min, 33 sec

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras u Beču protiv Njemačke igra u drugom kolu skupine I Europskog prvenstva. Utakmica počinje u 20.30.

Nakon sve tri pobjede u prvom dijelu natjecanja (Crna Gora, Bjelorusija Srbija) te slavlja nad Austrijom, jednim od domaćina Eura, na otvaranju drugog kruga, izabranike Line Červara očekuje dosad najteži protivnik. Nijemci su trostruki svjetski i dvostruki europski prvaci i tradicionalno su neugodan suparnik.

Ljestvicu skupine I predvode Španjolska i Hrvatska sa po četiri boda, a slijede Njemačka i Austrija koje imaju po dva boda te bi hrvatski rukometaši pobjedom praktički osigurali polufinale budući da bi imali četiri boda više od Nijemaca uoči zadnja dva kola.

Červar: Nijemcima je to ključna utakmica, moramo pokazati strpljivost

– Sve je otvoreno. Znamo da ćemo imati vrlo moćnog protivnika s dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvećim klubovima. Moramo pokazati veliku upornost, strpljivost i zalaganje kroz cijelu utakmicu. Njima je to ključna utakmica za polufinale i moraju nas dobiti, izjavio je izbornik Červar.

Hrvatski izbornik za dvoboj s Nijemcima odlučio se za prvu promjenu u igračkom kadru. Umjesto Valentina Ravnića, u momčad ulazi pivot Hannovera Ilija Brozović.

Duvnjak: Utakmica s Njemačkom je najbitnija na prvenstvu

Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak upozorava na tešku utakmicu protiv Nijemaca.

– To nam je najbitnija utakmica prvenstva, ako dobijemo u polufinalu smo. Oni su čvrsta, jaka i agresivna ekipa, igraju odličnu obranu, bit će jako teško, rekao je Duvnjak, član njemačkog prvoligaša Kiela.

U njemačkim redovima znaju da je ovo za njih ključna utakmica, jer im pobjeda produžuje nadu u ulazak u polufinale, no svjesni su i snage svojih protivnika.

Nijemci hvale Hrvatsku: Vrhunska momčad i igrači svjetske klase

– Hrvatska ima vrhunsku momčad i igrače svjetske klase koji su se dosad jako dobro predstavili na prvenstvu. Naš cilj je boriti se i pokušati razbiti njihovu agresivnu obranu, izjavio je njemački izbornik Christian Prokop.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)