NAGRADA ADILU KULENOVIĆU/Hladan tuš za katolike u BiH iz Vatikana:Nagrada predsjedniku opskurne velikobošnjačke udruge za “promociju mira i solidarnosti”

Vrijeme:1 min, 19 sec

Adil Kulenović poznat je po svojim radikalnim velikobošnjačkim stavovima, kao i otvorenom mržnji prema Hrvatima u BiH koju plasira putem medija.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto uručio je Adilu Kulenoviću, predsjedniku, brončanu Medalju za uporno ostvarivanje misije Asocijacije nezavisnih intelektualaca – Krug 99, priopćeno je iz Asocijacije Krug 99.

Ova godišnja zvanična medalja izdata je povodom 3. godine pontifikata njegove svetosti pape Franje. Medalja je djelo umjetnice Alessie Di Giuseppe čiju autentičnost garantira Tajništvo Vatikana

U priopćenju se navodi da 27 godina Krug 99 afirmira vrijednosti zajedničkog života, međusobnog razumijevanja i poštovanja u ambijentu bosanskohercegovačke etničke i konfesionalne raznolikosti, promovirajući solidarnost i mir među ljudima, građanska i ljudskih prava.

Adil Kulenović poznat je po svojim radikalnim velikobošnjačkim stavovima, kao i otvorenom mržnji prema Hrvatima u BiH koju plasira putem medija.

U svojim suludim idejama jednom prigodom pozvao je Bošnjake na bojkot proizvoda sa područja Herceg-Bosne ako Hrvati nastave istrajavati na izmjenama Izbornog zakona BiH.

– Ukoliko predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nastavi sa svojom agresivnom politikom, lažno se predstavljajući kao jedini predstavnik hrvatskog naroda, vjerojatno će u uvjetima eventualne blokade biti realno očekivati da dođe, sa druge strane, i do blokiranja ekonomije tzv. Herceg-Bosne kroz odbijanje da se kupuju proizvodi koji su podrijetlom iz zamišljene Herceg-Bosne – poručio je Kulenović, izražavajući nadu da do toga neće doći, jer bi to značilo urušavanje ekonomskog sustava.

Također Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH koju je usvojio hrvatski Sabor nazvao je Udruženim zločinačkim pothvatom.

Očito Vatikan u ovakvim izjavama iščitava “promociju mira i solidarnosti”.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori