KAOS NA AUSTRALIAN OPENU Organizatori prekršili pravila i svjesno ugrozili zdravlje igrača

Vrijeme:1 min, 25 sec

Kvaliteta zraka u Melbourneu danas je među najlošijima u svijetu zbog dima od požara na sjeveru i istoku zemlje, izvijestile su australske vlasti.

Po svjetskoj bazi IQ Air Visual do podneva je grad imao najzagađeniji zrak na svijetu pa su zbog takvih neprilika odgođene kvalifikacije za Australian Open, kao i treninzi, i to tjedan dana prije početka glavnog turnira.

Neki mečevi su se ipak odigrali kao onaj između Slovenke Dalile Jakupović i Švicarke Stefanie Voegele.

U tom je meču Slovenka završila na tlu – Jakupović je nakon 6:4 osvajanja prvog seta i rezultata 6:5 za Voegele u drugom predala meč zbog zdravstvenih tegoba.

Jedva je hvatala zrak, završila je na podu u suzama i strahovala da će se srušiti.

Inhalatorom je pokušala olakšati stvar, no nije bilo pomoći. Uz liječničku pratnju ispraćena je s terena.

“Nikada nisam iskusila ovako nešto i zaista sam se uplašila. Uplašila sam se da ću se srušiti i zato sam se spustila na pod jer nisam mogla stajati. Nikad prije nisam imala problema s astmom. Mislim da ovo nije pošteno niti zdravo za nas. Nisam mislila da ćemo igrati danas, ali nismo imali previše izbora. Da nismo izašli na teren, možda bismo bili kažnjeni.”

Istih problema imao je i Britanac Liam Brady koji je izgubio od Ukrajinca Ilje Ivaške 6:3, 6:0.

“Kada gubite 3:6, 0:3 trebali biste se osjećati relativno svježe, a ja sam se savijao u pasu i hvatao zrak. Fizička sprema je jedan od najboljih aspekata moje igre, ali definitivno se nisam osjećao sjajno. Jedva su se vidjele zgrade u gradu koliko je bilo zadimljeno”, rekao je Brady.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)