Real Madrid nakon ruleta jedanaesteraca osvojio Superkup

Vrijeme:2 min, 3 sec

Nogometaši Real Madrida 11. su put osvojili španjolski Superkup nakon što su u finalu u saudijskom gradu Jeddah pobijedili Atletico Madrid s 4-1 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Utakmica je nakon 120 minuta igre završila bez golova, pa je pobjednik razriješen udarcima s bijele točke.

Kod Reala precizni su bili Daniel Carvajal, Rodrygo, Luka Modrić i Sergio Ramos, dok je za Atletico zabio samo Kieran Trippier. Saul je pogodio vratnicu, a Thomasov udarac je obranio Thibaut Courtois.

Bilo je to prvo izdanje Superkupa na kojem su nastupile četiri momčadi, te drugo u nizu koje je igrano izvan Španjolske nakon što je lanjsko finale bilo u marokanskom gradu Tanger.

Španjolski Superkup igrao se od 1982. godine uvijek u Španjolskoj između osvajača prvenstva i osvajača kupa, a igrale su se dvije utakmice. U kolovozu 2018. godine Barcelona i Sevilla odigrale su jednu utakmicu u gradu Tanger u Maroku. Tada je prvi put u jednoj službenoj utakmici u Španjolskoj korišten i VAR.

Bila je to druga sezona zaredom da se Superkup igra izvan Španjolske, a broj sudionika je povećan s dvije na četiri momčadi. Za domaćinstvo Superkupa konkurirao je i Katar, no na kraju će Saudijska Arabija ugostiti četiri Superkupa u nizu, od 2020. do 2023. godine.

Real je u prvom poluvremenu bio bolji, ali je najbolju priliku u prvih 45 minuta imao Atletico, međutim Joao Felix u 15. minuti nije iskoristio pogrešku Sergia Ramosa.

Na otvaranju drugog dijela Luka Jović je imao sjajnu priliku za “Kraljevski klub”, ali je pucao pored gola. U 67. minuti je zaprijetio i Federico Valverde, na Jovićev ubačaj glavom je pucao pored gola.

U 80. minuti sve je mogao riješiti Alvaro Morata, ali je njegov udarac zaustavio Realov vratar Courtois. Do kraja susreta više nije bilo prilika, pa je dvoboj ušao u produžetak. Međutim, mreže su mirovale i u dodatnih 30 minuta. U 116. minuti Real je ostao s igračem manje nakon što je Valverde zaradio crveni karton. Morata je išao sam na Courtoisa, a Urugvajac ga je srušio.

Odluka je na kraju pala nakon izvođenja jedanaesteraca.

Barcelona je najviše puta osvojila Superkup, 13 puta. Real Madrid ima 11 titula, Atletico dvije, a Valencia jednu.

REZULTATI:

POLUFINALE:
Srijeda:
Real Madrid – Valencia 3-1 (Kroos 15, Isco 39, MODRIĆ 65 / Parejo 90+2-11m)
Četvrtak:
Barcelona – Atletico Madrid 2-3 (Messi 51, Griezmann 62 / Koke 46, Morata 81-11m, Correa 86)
FINALE:
Nedjelja:
Real Madrid – Atletico Madrid 4-1 11m (0-0)

 

HRT/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori