KAUBOJI PROTIV ORLOVA Što možemo očekivati od Hrvatske u utakmici protiv Srbije?

Vrijeme:1 min, 50 sec

Hrvatska rukometna reprezentacija od 20:30 sati igra protiv Srbije posljednju utakmicu skupine A Europskog prvenstva. Nakon što je Crna Gora pobijedila Srbiju s 22:21 te tako ostala u igri za prolazak dalje, ova utakmica nema rezultatski značaj jer je Srbija ispala iz svih kombinacija. Ali ova je utakmica ipak posebna zbog nacionalnog ponosa.

Trijumf Crnogoraca znači da će Hrvatska, osim što je kolo prije kraja osigurala prvo mjesto u skupini, u drugi krug u Beč prenijeti maksimalna dva boda što je i bio glavni cilj naše reprezentacije uoči ove europske smotre, piše Direktno.hr

Bez obzira kako završio ogled trećeg kola Hrvatska – Srbija, Kauboji će biti pobjednici ove skupine. Iako utakmica nema nikakav rezultatski značaj za nastavak natjecanja, igrat će se za ponos i pobjedu protiv sportskog rivala, a to je iznimno važna stvar.

Kao u prve dvije utakmice protiv Bjelorusije i Crne Gore, ponovno će hrvatski navijači dominirati u Grazu. Njih oko pet tisuća okupirat će dvoranu u kojoj stane oko 5300 gledatelja. Srpskih navijača se očekuje oko stotinu. Ulaznice su rasprodane, a cijena na crnom tržištu prelazi 100 eura po ulaznici.

Ipak, bez obzira na to što smo favoriti, izbornik Lino Červar poziva na oprez.

“Hrvatska je prvi cilj ispunila. Kao pobjednik skupine s dva boda odlazimo u Beč. To je maksimalno što smo mogli. Preostaje nam još jedna utakmica protiv Srbije. Neovisno o svemu dosad postignutom, cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije koja ima više od jednog dobrog pojedinca. Pogledajte samo Cupara, Ivaniševića, braću Pirić, Radivojevića, Marsenića, Sretenovića, Vujića. Nije nam svejedno kako ćemo završiti dio turnira u Grazu, ali svakako ćemo malo gledati kako da one najangažiranije igrače kod nas malo sačuvamo”, rekao je Červar.

Srbija nije ni blizu jaka kao Hrvatska, ali ima dobrih igrača i ne smije ih se podcijeniti. Osim toga, oni tu nemaju što izgubiti, pa će sigurno biti motivirani da se iskupe za očajan nastup.

Njihov izbornik, Nenad Peruničić, kuka kako Hrvatska ima super navijače, te kako su oni autsajderi, ali to sve može biti “pila naopako“. Srbima bi pobjeda nad nama popravila raspoloženje, a nama ne bi dobro sjela, stoga treba ući maksimalno i napraviti odmah što veću razliku.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)