ČOVIĆ SA JI PINGOM: Bilateralni odnosi odlični, jačati suradnju u prometu i energetici

0

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s veleposlanikom N. R. Kine Ji Pingom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Dužnosnici su na sastanku razgovarali o izvrsnim bilateralnim odnosima i gospodarskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Kine. Naglašena je buduća suradnja u područjima energetike i prometa, kao dio već postojeće pozitivne gospodarske suradnje.

– Zadovoljstvo mi je što je veleposlanik Ping danas u Mostaru i ovaj kontinuitet razgovora koji imamo, uistinu nam može dati za pravo kazati kako smo izgradili izvrsne odnose. Suradnja i povjerenje koje gradimo Iako je udaljenost između Kine i BiH, kao i razlika u veličini i mogućnostima zemalja ogromna, u gospodarskom, kulturnom i svakom drugom planu, mislim da naš odnos možemo istaknuti kao primjer izvrsne suradnje na bilateralnoj razini, izjavio je predsjednik Čović nakon sastanka medijima.

Ovom prigodom Čović je čestitao Kinesku novu godinu veleposlaniku Pingu, kao i svim Kinezima u BiH te diljem svijeta.

– Manifestacija proslave Kineske nove godine, koju obilježavamo i ovdje u Mostaru, također je znak prijateljstva kojeg gradimo. Vjerujem kako će projekti koje smo imali u energetici i prometnoj infrastrukturi i kroz ovu godinu napredovati, a kineska strana spremna je uključiti se u sve velike projekte koje mi imamo danas u tim oblastima, kazao je Čović.

Veleposlanik Kine Ji Ping podsjetio je da se ove godine obilježava 25. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

-Osim političke, svake godine jača i gospodarska suradnja Kine i Bosne i Hercegovine Kineske tvrtke trenutno su prisutne u Hercegovini, kao i u Federaciji BiH i imaju nekoliko projekata, tako da naša suradnja stalno napreduje. Očekujem kako će nakon obilježavanja godišnjice uspostave diplomatskih odnosa još više kineskih tvrtki doći u BiH, a one će također aktivno nastaviti sudjelovati i na mostarskom sajmu, kazao je veleposlanik Ping.

Nakon sastanka Čović i Ping su u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače nazočili su svečanom programu obilježavanja Kineske nove godine.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara