VELIKA SENZACIJA Portugal šokirao Francusku na startu rukometnog Eura

Vrijeme:58 sec

Rukometaši Portugala u susretu su 1. kola skupine D na Europskom prvenstvu u Trondheimu senzacionalno svladali Francusku sa 28-25 (12-11).

Za najveću pobjedu u povijesti portugalskog rukometa najzaslužniji je bio Diogo Branquinho s pet golova i stopostotnom realizacijom, po četiri pogotka dodali su Joao Miguel Ferraz i Andre Gomes, dok su kod Francuske najbolji bili Dika Mem s pet te Nikola Karabatić, Romain Lagarde i Ludovic Fabregas sa po četiri pogotka.

Portugal je bio u prednosti većim tijekom drugog poluvremena, 10-ak minuta prije kraja vodio je sa 22-19, ali Francuska je uspjela izjednačiti na 25-25 četiri minute prije kraja. Ipak, nije došlo do potpunog preokreta, Francuska do kraja susreta više nije postigla niti jedan pogodak, dok je Portugal golovima Gomesa, Ferraza i Borgesa stigao do neočekivane pobjede.

Portugal se vratio na Europsko prvenstvo nakon čak 14 godina izbivanja, a u dosadašnje 22 utakmice igrane na završnim turnirima ostvario je tek četiri pobjede i jedan remi. Najbolji plasman mu je sedmo mjesto s EP održanog u Hrvatskoj 2000. S druge strane, Francuska je šesterostruki svjetski prvak, trostruki europski prvak te dvostruki olimpijski pobjednik.

 

H/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)