MISIJA NIJE USPJELA: Istog dana kada su smaknuli Sulejmanija Amerikanci su pokušali ubiti još jednog Iranca

Vrijeme:1 min, 4 sec

Isti dan kad su američke snage ubile iranskog generala Kasima Sulejmanija u Bagdadu, američka vojska izvela je još jednu tajnu misiju protiv višeg iranskog vojnog dužnosnika u Jemenu, tvrdi novi izvještaj koji je procurio u javnost.

Napad, koji je kao metu imao Abdula Rezu Shahlai, bankara i ključnog zapovjednika Iranske revolucionarne straže koja je aktivna u Jemenu, nije postigao svoj cilj. To su kazala četiri američka dužnosnika upoznata s operacijom za Washington Post.

Ubojstvo Sulejmanija izazvalo je bijes iranskog režima koji je s ciljem odmazde za ubojstvo napao dvije iračke vojne baze u kojima su smještene američke vojne snage, prenosi Vecernji.hr.

Dužnosnici kažu da bi Pentagon objavio obje misije zajedno da su bile uspješne, međutim to nisu učinile s obzirom da nije uspjela misija čiji je cilj bila smrt Abdula Rezu Shahlaija. U ovom trenutku nije poznato zašto operacija protiv Shahlaija nije bila uspješna.

Abdul Reza Shahlai za kojeg se zna da je rođen 1957. godine povezan je s nizom napada na američke snage u Irak, uključujući softiciran napad 2007. godine kad su članovi lokalne milicije oteli i ubili pet američkih vojnika u Karbalu.

Američke vlasti ponudile su 15 milijuna dolara za informaciju koja će ih dovesti do Shahlaija i do poremećaja u financiranju Iranske revolucionarne garde.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)