Fragmenti hrvatske zbilje – Dijanović u novome podcastu: Završeni su presjednički izbori – glupost se nikada ne umara!

Vrijeme:52 sec

 Druga epizoda podcasta Davora Dijanovića “(Geo)politički objektiv podcast”

Naš novinar i kolumnist Davor Dijanović objavio je drugu epizodu podcasta (Geo)politički objektiv u GPO ep 02kojoj je komentirao rezultate drugoga kruga predsjedničkih izbora, pobjedu Zorana Milanovića i scenarije koji bi mogli uslijedili na političkoj sceni.

Dijanović smatra da ni nakon 20 godina ponovno nismo u stanju izabrati kandidata koji bi jamčio vođenje ozbiljne nacionalne politike. Nakon izbora Milanovića, smatra Dijanović, možemo se pozdraviti s geopolitikom jačanja hrvatske srednjoeuropske pozicije.

Činjenicu da birači desnice u drugome krugu nisu glasovali za Kolindu Grabar Kitarović, čime su otvorili vrata pobjedi kandidata ljevice, Dijanović objašnjava ratobornom kampanjom iz prvoga kruga, gdje je došlo do snažne polarizacije pristaša Miroslava Škore i Grabar Kitarović, ali i time da su sazreli otrovni plodovi HDZ-ove politike koaliranja s HNS-om, Pupovcem, Sauchom, Bandićem i ostalim „velikanima“.

Dijanović se osvrnuo na moguće scenarije za parlamentarne izbore, a najavio je da će u sljedećoj, trećoj epizodi podcasta govoriti o perspektivama desne političke opcije u Hrvatskoj.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)