Srpski tabloid Alo, blizak tamošnjem predsjedniku Vučiću, kao glavnu je vijest, nakon što je postalo jasno da je Zoran Milanović novi hrvatski predsjednik, objavio tekst u kojem ga naziva ustašom i “novim poglavnikom Hrvatske”.

USTAŠA MILANOVIĆ NOVI POGLAVNIK HRVATSKE ‘Voleo bih da se napijem krvi Srbima! Oni su varvari, a Srbija nije država!'” doslovno glasi naslov članka provučićevskog tabloida.

U njemu se, osim što se izabranog predsjednika Hrvatske naziva ustašom i “novim poglavnikom”, ističu i izmišljene izjave koje pripisuju Milanoviću (iz doba kad je bio premijer op. a.) pa mu tako stavljaju u usta da je rekao da bi se “volio napiti krvi Srbima”.

Milanovićevu svojedobnu izjavu da je ponudio Vučiću da Hrvatska primi pola migranata koji stižu u Srbiju te da “u protivnom Srbija ne funkcionira kao država” u provučićevskom su tabloidu pretvorili u – “Srbija nije država”.

Nabrojali su još niz izjava i “izjava” kojima Milanovića nastoje prikazati ustašom i “novim poglavnikom Hrvatske”.

Da su u širenju mržnje uspjeli, pokazuju komentari ispod članka.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.