CROATIA CUP 2020: Hrvatski rukometaši pobijedili Katar i osvojili turnir

Vrijeme:1 min, 23 sec

U posljednjem susretu Croatia Cupa 2020., hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Katar 33-28 i osvojila turnir.

Katar je u petak svladao Bosnu i Hercegovinu sa 30-27, dok je Hrvatska u subotu odigrala 33-33 pa je ovo bio izravan sudar za prvo mjesto.

Ponovno je bilo mnogo uspona i padova u igri naše reprezentacije, ali je pobjeda ipak veliko ohrabrenje uoči početka EURA.

“Igrali smo mnogo čvršće, odgovornije i bila je to sigurno bolja predstava i to je put zapravo koji bi trebali slijediti. Dakle, u prvom poluvremenu naša obrana nije bila baš dobra, 5-1 je primila neke olake golove, tako da je to bio onaj slabiji dio igre u prvom poluvremenu. U napadu smo stvarali šanse, ali smo promašili dosta zicera. U drugom poluvremenu je došlo do velike promjene u smislu da je naša obrana postala mnogo čvršća. 15 minuta do kraja mi smo našli ključ obrane i to je bilo odlučujuće na ovoj utakmici,” kazao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.

Prvo ime susreta svakako je bio Luka Cindrić koji je postigao osam pogodaka iz devet udaraca. Pet puta se među strijelce upisao Luka Stepančić, a kod Katara najbolji je bio Frankis Marzo s osam pogodaka.

“Očekivali smo tešku utakmicu, borbenu, a s druge strane opet, oni imaju i španjolskog izbornika, dakle bilo je tu i taktičkog nadmudrivanja. Međutim, mislim da je izbornik u ove dvije utakmice vidio što može bolje, što je bilo dobro, na čemu još raditi i ja sam zadovoljan što smo osvojili ponovno ovaj kup i da idemo s tom pobjedom na EURO u dobrom ozračju,” poručio je Luka Stepančić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)