-Dobrodošli u Tvornicu pobjeda, rekao je novoizabrani predsjednik RH Zoran Milanović u pobjedničkom govoru. Zahvalio je svima, pa i protukandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović.

– Kampanja je bila teška, duga, nije uvijek bila korektna, ali to je tako. Ako sam bilo koga previše nagazio, rekao neku neistinu, to nije bio namjerno. od danas i sutra radim i živim posao drugačiji od ovoga do sada. Postat ću predsjednik svih građana, Hrvata i onih koji to nisu, i sretan sam zbog toga. Znam i da danas ima puno ljudi koji nisu htjeli da postanem predsjednik. S time moramo živjeti Od mene neće čuti sladunjave priče o zajedništvu, ali inzistirat ću da nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedim, da budem uho i glava za svakoga, da vodimo dijalog svjesni da nas ima različitih, poručio je Zoran Milanović, prenosi Hina.

– Onakav kakav sam bio u kampanji, bit ću i kao predsjednik, govorit ću , pitati, sugerirati, davati prijedloge i nadam se da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali. To je veliko obećanje, jer ovo 4 milijuna što nas ima traži svoje mjesto pod suncem, mjesto u Europi koje je i dalje najljepše mjesto i kontinent za život, i mi smo dio tog kontinenta. Vjerujem da ćemo u tome biti uspješni, i sa svakim tko bude u izvršni vlasti surađivat ću. Znam što predsjednik može, što ne može, neće biti spletki, tajnih dealova i poslova, za mene će sve stranke biti iste jer mi smo stranačka parlamentarna demokracija. Nije savršeno, ali bolje od toga nema. Jedina snaga je snaga govora, uvjerljivost, ustava, koji je društveni dogovor i treba ga se poštivati, rekao je.

Još jednom, hvala svima, a glasalo je više do 2 milijuna ljudi. Mjerite me od prvog dana, od velikih obećanja nisam niti sam ikada bio. Nerealna obećanja nikada nisam davao i kada sam držao veće poluge vlasti. Neću dijeliti hrvatske građane u onim stvarima koje ih bole i imaju nisku razinu tolerancije, poručio je.

Milanović je svoju protukandidatkinju pobijedio za više od 105.000 glasova.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.