PHB Priopćaj br. 31.: Čestitka PHB-a novoizabranom predsjedniku, g. Zoranu Milanoviću

Vrijeme:2 min, 37 sec

 

Priopćaj br. 31

U Zagrebu, 5. siječnja 2020.

 

Čestitka PHB-a novoizabranom predsjedniku, g. Zoranu Milanoviću

Poticajna skupina Pokreta za hrvatsku budućnost (PHB) poslala je večeras čestitku novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske. Čestitka glasi:

„Poštovani gospodine Milanoviću,

Moramo Vam čestitati na uvjerljivu izbornom uspjehu koji ste upravo ostvarili osvojivši većinu glasova, temeljem čega ćete postati predsjednik Republike Hrvatske. Moramo vam na tome čestitati te Vam zaželjeti da tu dužnost obavljate na čast i dobrobit  svoju, svih hrvatskih državljana i države koju ćete u svom mandatu zastupati i unutra i prema van.

Na izboru ćete zasigurno zahvaliti biračima koji su Vas izabrali većinom važećih glasova. No mi Vam sugeriramo da na svom uspjehu zahvalite i svojoj protukandidatkinji, koja je skupa sa strankom koja ju je podupirala učinila upravo onoliko koliko je trebalo da vam pomogne biti izabran. Bilo bi zaista razložno i pravedno da im svima zahvalite, zato što oni doista jesu u bitnomu zaslužni za Vaš izbor. Pritom ne umanjujemo Vaše zasluge i zasluge Vaših podupiratelja.

Očekujemo da ćete svoju dužnost vršiti u skladu s Ustavom i tako da poštujete očekivanja, interese i osjećaje hrvatskih državljana. U tom smislu, podsjećamo Vas da je ovu državu stvorio i u obrambeno-oslobodilačkom ratu, uz žrtve i junaštva mnogih, u njezinim ju sadašnjim granicama ukrijepio i u svijetu afirmirao nacionalni pokret pod vodstvom Franje Tuđmana. 

Podsjećamo Vas i na to da je Josip Broz stvorio Jugoslaviju, i to „nad piramidom mrtvih domobrana“ (Krleža), te da je stajao na čelu nedemokratskog, totalitarnog i u mnogim aspektima zločinačkog sustava. Stoga očekujemo da ćete svoje subjektivno preferiranje Broza pred Tuđmanom zadržati za sebe, budući da ste postali predsjednik hrvatske, a ne jugoslavenske  države, te da ćete sve učiniti kako bi se činjenice iz novije povijesti objektivno istražile i vrjednovale te kao takve prikazivale domaćoj i stranim javnostima.

Očekujemo da ćete se i u drugim pitanjima ponašati tako da se zauzimate za pravednost u istini, a ne za nepravednost u neistini, da ćete imati uravnotežen odnos prema obama totalitarnim sustavima iz prošlosti, da ćete poštovati nacionalnu baštinu i identitet te da ćete raditi na dijalogu među skupinama i pomirenju u pravdi i istini.

Osobito Vas držimo za riječ što se tiče Vaših najava i obećanja da ćete se nepristrano zauzimati za uistinu pravnu, demokratsku i uljuđenu Hrvatsku, što uključuje i raskrčivanje svakovrsnog nereda kakav imamo, a kojem su doprinos davali mnogi čimbenici i stranke, pa tako i stranka odnosno Vlada kojoj ste od 2011. do 2015. stajali na čelu.

Kao hrvatski katolici, molimo da Vam Bog udijeli milosti potrebne za obnošenje odgovorne službe tako važne za hrvatsku državu i narod, za sve državljane, a koja nije nevažna ni za ljude i narode drugih zemalja, počevši od susjednih, napose za Hrvate izvan Hrvatske.

Čvrsto vjerujemo da Bog svim ljudima, pa tako i Vama, daje šansu činiti dobro i postajati bolji. Stara kršćanska mudrost veli: Anima humana naturaliter Christiana. Želimo Vam da uspješno otkrivate kako i svoju i naravi drugih, uz Božju pomoć, usavršavati i oplemenjivati, a ne obrnuto.

Za Poticajnu skupinu Pokreta za hrvatsku budućnost:

dr. sc. Ante Birin

Tomas Frković

Zdravko Gavran

Mario Ostojić

Nenad  Piskač

PHB, Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)