MADŽAR ODGOVORIO MILANOVIĆU: Moji zaposlenici nikad nisu bili na “minimalcu”

Vrijeme:1 min, 33 sec
Savjetnik predsjednice RH Tomislav Madžar odgovorio je u petak putem Facebooka na prozivke predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da svoje radnike drži na ‘minimalcu’ ustvrdivši da od 16 radnika u njegovoj poliklinici nitko nije na ‘minimalcu’.

 

“Istina boli kandidata Zorana Milanovića, zaboljela ga je jučer jer sam mu rekao istinu kada sam osudio njegov seksistički napad nazvavši Predsjednicu Republike ‘priležnicom’.’ Večeras je u debati taj isti kandidat pomislio kako će se izvući laganjem i manipuliranjem, napadajući mene vjerujući da će se izvući zbog izborne šutnje. E pa neće proći gospodine Milanoviću, izborna šutnja ide od ponoći”, napisao je Madžar.

Madžar je dalje naveo da je u njegovoj poliklinici, gdje je ravnatelj, zaposleno 16 radnika na ugovor na neodređeno i da na minimalcu nije niti jedan radnik sada niti je ikad bio.

“Minimalna plaća u Hrvatskoj u 2019. iznosila je 3.750,00 kuna bruto, odnosno 3.000,00 kuna neto. Moji djelatnici SSS primaju neto plaću od 4.000 do 5.000 kuna, VSS od 6.720 kuna do 11.203,60 kuna. Prosječna plaća u Hrvatskoj iznosi 6.470 kuna neto. Dakle, svi moji zaposlenici primaju iznadprosječne plaće, uključujući i mene koji nikad nisam bio na minimalnoj plaći niti u jednom vlastitom pravnom subjektu. A vaša tvrdnja koju ste i danas ponovili da niste na minimalnoj plaći nije istinita jer minimalna plaća za direktora ili člana uprave iznosi 5.491,00 kn bruto i vi ste na minimalcu, zakonito je, ali moralno nikako nije, a i doista je licemjerno tvrditi suprotno”, naveo je Madžar obraćajući se Milanoviću.

Madžar je na kraju pozvao sve da na biralištima u nedjelju biraju imajući na umu kako je imovinska kartica Predsjednice RH poznata, kao i njen program.

“Za kandidata Zorana Milanovića ne vidimo program niti ne znamo za koga je ta njegova firma radila”, napisao je Madžar na Facebooku.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo