GRABAR-KITAROVIĆ: Hrvatskom narodu u BiH nitko više ne smije birati predstavnike

Vrijeme:1 min, 40 sec

Aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je kandidatkinja na predsjedničkim izborima koji se održavaju u nedjelju, 5. siječnja, obratila se porukom svim hrvatskim biračima u BiH.

 Želim vam svako dobro, zdravlja, mira i životne radosti u novoj, 2020. godini u kojoj ćemo se nastaviti boriti za boljitak, prosperitet i opstojnost našeg naroda!

Dobro vam je poznato kako sam od početka svojega mandata potpuno preokrenula politiku Hrvatske na međunarodnoj sceni, a razgovarajući ravnopravno sa svjetskim vođama, uvijek sam zagovarala prava Hrvata – konstitutivnog naroda Bosne i Hercegovine, prenosi Večernji list.

Ono što jest i što će ostati moja državna politika jest briga za Hrvate Bosne Hercegovine. Hrvati imaju dvije domovine, ali mi smo jedna duša, jedno srce, jedan narod – poručila je predsjednica RH.

I zato neću stati dok se Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što im povijesno, politički i po Ustavu BiH pripada, a to je puna ravnopravnost i ostvarivanje svih njihovih prava kao konstitutivnog naroda. Hrvatskom narodu u BiH nitko više ne smije birati predstavnike, a varaju se oni koji misle kako će Hrvati pokleknuti i kako će nestati iz BiH. Neće!

Ja ću, uz vašu pomoć, i dalje biti jamac da se neće ponoviti zanemarivanje Hrvata BiH kao u onih predugih 15 godina moje dvojice prethodnika.

Za Hrvatsku je nastavak proširenja Europske unije ključan, prije svega, zbog Hrvata Bosne i Hercegovine. Članstvo BiH u EU dugoročno znači snažnije političko i gospodarsko povezivanje s Hrvatskom i na tome ću ustrajati.

Sve ovo zajedno ključno je pitanje naše nacionalne vjerodostojnosti i opstanka, našeg razvoja i naše budućnosti kao naroda. To je moja misija, to je naša zajednička dužnost prema našim braniteljima koji su dali svoje živote kako bismo mi i naša djeca danas živjeli u slobodi. Na tom putu ne smijemo posustati, a uvjerena sam kako ću upravo u vama imati podršku u zajedničkim naporima kojima ćemo osigurati ravnopravnost i povijesni kontinuitet opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini – navela je u poruci Kolinda Grabar-Kitarović.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)