HNS BIH:”Hrvatsko predsjedanje EU velika prilika za BiH”

0

Hrvatski politički predstavnici u Bosni i Hercegovini, okupljeni oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS), pozdravili su početak šestomjesečnog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

“Radeći na prioritetnim područjima koja obuhvaćaju razvoj, povezivanje, zaštitu i utjecaj, hrvatsko predsjedanje omogućit će daljnji napredak u razvoju snažne Europe u svim područjima djelovanja EU. Kao istaknuti zagovaratelj europske budućnosti jugoistočne Europe, vrijeme hrvatskog predsjedanja ključan je trenutak za BiH”, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Iz HNS-a poručuju kako će pojačana suradnja s europskim partnerima omogućiti ubrzavanje europskog puta BiH i postizanje statusa zemlje kandidata za članstvo.

“Predsjedanje Europskom unijom povijesna je prilika za napredak i suradnju, ujedinjenu u ostvarenju dugoročnih strateških ciljeva i viziji prosperitetne europske domovine BiH. Kroz politički dijalog i unutarnji dogovor Bosna i Hercegovina mora doći do stabilnosti i članstva u Europskoj uniji, što je vodeći vanjskopolitički prioritet i opredijeljenost žitelja BiH”, dodaje su u HNS-ovom priopćenju za javnost.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara