Grabar-Kitarović u Sesvetama: Proglašavam svoju pobjedu na predsjedničkim izborima 2020.!

Vrijeme:3 min, 28 sec

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak poslijepodne održala je predizborni skup u Sesvetama, pred oko 1400 ljudi, koji su svako malo vikali ‘Pobjeda, pobjeda’.

– Proglašavam svoju pobjedu na predsjedničkim izborima 2020.!, uskliknula je na početku svog govora Kolinda Grabar-Kitarović i ustvrdila da je tijekom svog mandata na Pantovčaku bila iznad stranačkih i ideoloških podjela.

– Približila sam se svakom hrvatskom čovjeku, moj je ured bila cijela Hrvatska, a bit će i dalje. Večeras želim posebno zahvaliti HDZ-u, svim članovima i simpatizerima i naravno vodstvu. Dragi Andrej, dragi Milijane, dragi članovi i članice, hvala vam na povjerenju, poručila je HDZ-ova kandidatkinja.

– Želim isto tako zahvaliti svim strankama i pojedincima koji su me podržali u kampanji i koji vjeruju u mene, želim svima zahvaliti na dosad učinjenom, pozvati sve vas na izbore 5. siječnja jer svaki glas će biti bitan. Iznimno će biti važno da svi izađemo da netko ne misli da će biti loše vrijeme. Tražim povjerenje većine i nisu mi bitne nikakve podjele nego zajedništvo, okupljanje oko programa za Hrvatsku koja zna, može i mora bolje, istaknula je Grabar-Kitarović.

– Posebno zahvaljujem svom suprugu Jakovu, rekla je, nakon čega su uslijedile velike ovacije.

– Želim zahvaliti i mojoj predivnoj djeci kojoj nije bilo lako ovoh pet godina, ali se nikad nisu bunili, nego su me uvijek podržavali. Zahvaljujem mami i tati koje su ponižavali raznim objedama, a nitko nije vidio kako ustaju u 3 ujutro, liježu u 1 po noći kako bismo imali kruh za prehraniti se. Beskrajno sam zahvalna i hvala mom hrvatskom narodu koji me birao u svim dijelovima Hrvatske, to je naše veliko hrvatsko srce koje će nas voditi u budućnost, rekla je.

Zatim je ustvrdila kako je na političkom planu zaslužna za podizanje ugleda Hrvatske u svijetu, ‘zajedno s kolegama iz Vlade’, a spomenula je i jačanje hrvatske vojske i policije te Inicijativu triju mora.

– Bila sam prvi hrvatski gospodarski diplomat i promicala gospodarske interese RH diljem svijeta, organizieala sam više od 60 gospodarskih foruma, radila na uspostavljanu veza iseljene Hrvatske s domovinom, rekla je Grabar-Kitarović i istaknula svoju podršku Hrvatima u BiH što je dočekano s velikim aplauzom.

– Angažirala sam se na rješavanju sudbine nestalih branitelja i civila, promicala strategiju domovinske sigurnosti, rekla je i posebno se zahvalila ministru obrane Damiru Krstičeviću.

– Na unutarnjopolitičkom planu demografska pitanja sam stavila u središte rasprava, predložila sam mjere fiskalne decentralizacije, angažirala se oko pomoći blokiranima, smanjila troškove ureda, osnovala Vijeće za mlade, nabrojala je Grabar-Kitarović i ustvrdila da bi o uspjesima mogla govoriti sve do večerašnje debate na HRT-u.

Najavila je da će ostati dosljedan borac protiv korupcije i da nikad neće pomilovati osobu osuđenu za koruipciju, ustrajat će na jačanju vojske i policije. – Moj se program odnosi na stvarne promjene, da vi bolje živite, to je naša zadaća i obećanje, trebaju nam hrvatski optimizam i zajedništvo, rekla je.

– Okupimo se kao što smo se okupili ’90. i kao što nas je Tuđman okupio oko najvažnijih vrijednosti, trebamo reći ne Milanovićevoj podjeli Hrvatske, njegov poraz 5. siječnja bit će najljepša pobjeda. Hrvatska se više nikad neće dijeliti, uvijek ćemo biti mi i Hrvatska, u toj boljoj Hrvatskoj imat ćete i dalje predsjednicu, do pobjede 5. siječnja!, zaključno je istaknula, nakon čega su svi vikali ‘pobjeda’.

Milijan Brkić dočekan ovacijama

Na skup je došao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić – koji je dočekan ovacijama, ministri Marko Pavić, Josip Aladrović, Nina Obuljen Koržinek, Mario Banožić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić…

Na skupu su i bivša europarlamentarka Marijana Petir, saborski zastupnik Branko Hrg kao i pjevač Mate Bulić.

– Podržimo nju koja se dokazala u svom mandatu i koja je kroz cijelu svoju karijeru pokazala da štiti hrvatske nacionalne interese. Pred nama je posve jednostavan izbor: podržimo Kolindu, učinimo da ne bude u nedjelju izabran čovjek koji se pokazao kao loš premijer i koji dijeli na ‘mi ili oni’, istaknuo je u svom govoru Andrej Plenković.

Inače, prije Plenkovića kraće govore održali su donedavni čelnik Končara Darinko Bago te Marijana Petir.

 

M.M./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)