Glas za Kolindu Grabar Kitarović je glas protiv Jadranke Kosor i svih komunista u HDZ-u

Vrijeme:3 min, 1 sec

Hrvatska demokratska zajednica je na svom službenom profilu na Twitteru objavila video u kojem Julienne Bušić daje podršku predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović uoči drugog kruga predsjedničkih izbora.

Video je objavljen uz status: “Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!”. Bušić u video najprije na hrvatskom kaže “dam dva prsta u zrak za Kolindu”, a potom na engleskom: “V for victory, Victoria”. Na kraju na hrvatskom kaže – “pobjeda”.

Nije dugo trebalo čekati reakciju partijskih jurišnika od notornog Drage Pilsela do još notornije Jadranke Kosor Vlaisavljević, nekadašnje predsjednice HDZ-a. Za Julienne Bušić navode da je „osuđena teroristkinja“.

Istina, osuđena je, ali ne u Hrvatskoj, a iz sudskog spisa jasno proizlazi da pokojni Zvonko pa ni Julienne Bušić nije „terorist i kriminalac” i da su „njihove akcije, iako pogrešno vođene, bile motivirane plemenitim idealima tj. hrvatskom neovisnošću.“

Druga bitna stvar koju treba naglasiti jest ta da bismo Zvonka i Julienne Bušić mogli nazivati teroristima da Hrvatska nije pobijedila u Domovinskom ratu te da nije izborila svoju neovisnost i samostalnost. Naime, teroristi ostaju oni koji ne uspiju, a ovi koji uspiju i naposljetku ostvare svoj cilj postanu junaci, kao na primjer Nelson Mandela.

No, kako takvo razmišljanje očekivati od Jadranke Kosor, hodajuće potvrde da je prije svega u samom HDZ-u potrebno napraviti lustraciju, jer je i Jadranka Kosor bila predsjednički kandidat u jednom trenutku, kad je trebalo zacementirati Mesićev ostanak na vlasti.

Nećakinja četničkog vojvode s Papuka, Dušana Vlaisavljevića iz Bučja, odgojena u obitelji poočima Kosora iz sela Kosori, općina Oklaj kod Drniša, „uglednog“ djelatnika SDB-a poslije raspoređenog u Pakrac, rano se upisala u SKH, da budemo precizni: 17. srpnja 1972. ( Iskaznica br. H 00071855). „Drugovi, moramo spriječiti jačanje klera i suzbiti neprimjereno ponašanje Katoličke crkve!” odrješito je ustvrdila Jadranka Kosor 4. ožujka 1986. tijekom rasprave na sjednici Međuopćinske konferencije CK SKH Split.

„Opametila“ se, odnosno brzo je shvatila primicanje promjena i već je njezina „napredna porodica” 1991. ugrađuje u HDZ, a 1995. cementira njeno ugrađivanje krstivši je u katoličkoj vjeri, istoj toj vjeri koju bi 9 godina ranije „suzbijala“, zna se već kojim metodama. Dakle, Kosor-Vlaisavljević je u HDZ došla iz SKH SDP. Nakon istupanja iz HDZ-a, Kosor je s malobrojnim odanim joj kadrovima odlučila oslabiti i oštetiti HDZ pred predsjedničke izbore 2014. godine, a sada to opet čini.

S Martinom Dalić, ministricom financija za njezine vlade, dogovarala je s Milanovićem i Josipovićem rušenje HDZ-a iznutra, odnosno izvana, a kao nagradu je, u slučaju Josipovićeve pobjede, Dalić je trebala postati savjetnica Predsjednika za financije, a Kosor je trebala postati veleposlanicom u Japanu. Na sreću Hrvatske i Hrvata, to se nije dogodilo, a Kosor je, saznavši u međuvremenu za suvremene tehnologije („Twitter“ i „Facebook“), odlučila ostati medijski prisutna i koristiti HDZ-ovim oponentima kao najobičniji detonator za štetne procese u svojoj bivšoj stranci, pogotovo u ova predizborna vremena. Je li ovoga puta pao neki dogovor s Milanovićem, vrijeme će pokazati.

I kad ta i takva Jadranka Kosor Vlaisavljević napada aktualnu predsjednicu i predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović zbog podrške koju joj je iskazala Julienne Bušić, onda možemo bez ustezanja kazati – glas za Kolinda Grabar Kitarović je glas za onakvu Hrvatsku za kakvu su se borili Zvonko i Julienne Bušić, odnosno to je glas protiv komunističkih struktura u HDZ-u i izvan njega, a ono što je najvažnije – to je glas protiv Jadranke Kosor i svih onih koje je nazvala „svojim dečkima“, među koje očito spada i Zoran Milanović.

 

L.C.HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)