TKO JE OSTAVIO BOLJI DOJAM? U internetskim anketama pobijedio je Milanović, no što kažu analitičari

Vrijeme:1 min, 51 sec

U svim uobičajenim anketama na portalima o tome tko je ostavio bolji dojam u sučeljavanju predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović uvjerljivu pobjedu odnio je Milanović, dok analitičari smatraju da nije bilo jasnog pobjednika.

U anketi N1 Milanović vodi s 80 posto, Grabar-Kitarović ima 20 posto vaših glasova.

Na net.hr-u Milanović je bio bolji za 80 posto čitatelja koji su pristupili anketi. Na tportalu taj je odnos 65 – 35, rtl-u 72 – 28, na Jutarnjem 68 – 32, a na Večernjem 60 – 40 posto u korist kandidata SDP-a.

Analitičari međutim smatraju da je ishod manje više bio neriješen.

Slažu se da je Milanović dominirao argutmentima, sadržajem i retorikom, ali svi ističu pretjeranu agresivnost, bahatost, nervozu i samodopadnost.

Kod Grabar Kitarović pohvaljuju izuzetnu mirnoću, suzdržanost i pripremljenost, ali zamjeraju nedostatak argumenata i jasnog stava te previše praznih fraza i ponavljanje.

Žarko Puhovski ocjenjuje da je Grabar-Kitarović bila za klasu bolja od bilo kojeg nastupa koji je imala u kampanji. “Uspjela je sačuvati mir, nije se dala provocirati, postigla je da je Milanović u nekoliko navrata djelovao agresivno, ali je bolje argumentirao od nje i imao je odlične dvije završne minute. Jako puno toga je prosuo s agresivnošću koja nije bila ničim izazvana”, rekao je za Jutarnji list.

Ivica Relković za taj list kaže kako nije siguran da ovdje uopće postoji pobjednik. “Ne vidim da je netko poentirao i ne možemo proglasiti izrazitog pobjednika, kaže Relković. Dodaje kako je Milanović pokušao dominirati, ali možda je tako samo mobilizirao desno biračko tijelo, a ona se mirno branila.

Božo Skoko za Večernji je list ocijenio da je Milanović u debatu krenuo sigurnije, ali tvrdi da je već nakon 15 minuta ‘počeo gubiti živce i pokazivati nervozu što nije televizično’. Kolinda se neverbalno bolje držala, iako je na početku pokazivala blagu tremu”, rekao je.

Krešimir Macan za isti list ocjenjuje da je Milanović bio dosta agresivan u sredini emisije, stalno je prekidao i upadao u riječ, dok se ona samo smješkala.

“Kopao je po papirima kao da stalno nešto traži”, kazao je Macan, iako mu se rasprava oko franka svidjela. “Bio je dobar oko pitanja promocije franka i blokiranih”, dodao je.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori