GOVOR MRŽNJE: NAPAD NA MEDIJE I NOVINARE: Mostarska organizacija DF-a Dnevnik.ba nazvala “ustaškim portalom”

Vrijeme:1 min, 14 sec

Mostarska organizacija Demokratske fronte pomjerila je granice javnog izricanja govora mržnje prema medijima i novinarima nazvavši portal Dnevnik.ba “ustaškim” a sarajevskog novinara Nevena Šimića “KOS-ovcem”.

Mostarska gradska organizacija Demokratske fronte Željka Komšića na svojim je Facebook stranicama portal Dnevnik.ba nazvala “ustaškim portalom” a novinara portala Digitalna demokracija Nevena Šimića “KOS-ovcem” samo zbog tog što je novinar Šimić napisao kolumnu koja se kritički odnosi prema fenomenu Komšić, a Dnevnik.ba taj tekst prenio.

“Saradnja Naše stranke i ustaškog portala Dnevnik.ba protiv predsjednika Komšića! Poštovani građani BiH. Ponovo se kao i toku predizborne kampanje vidi javna koalicija između hercegovačkih ustaša i sarajevskih FGR-ovaca. Pred vama je naslov koji potpisuje jedna od perjanica Naše stranke (Kontraobavještajna služba – KOS) Nevena Šimića, kojeg uredno prenosi ustaški portal Dnevnik.ba”, stoji u objavi mostarskog DF-a uz screenshot naslova članka Nevena Šimića koji je Dnevnik.ba prenio.

I dok se medijska zajednica u Bosni i Hercegovini snažno bori protiv širenja govora mržnje, huškanja i poziva na linč, u Bosni i Hercegovini postoji cijela jedna stranka – DF – koja svakodnevno širi govor mržnje protiv svojih neistomišljenika i koja egzistira samo na valu mržnje prema Hrvatima i u manjoj mjeri prema Srbima. Objave poput gore navedene izravna su prijetnja kako medijima tako i novinarima. Dnevnik.ba se bori protiv svih radikalnih ideologija i zalaže se za slobodnu i demokratsku BiH u kojoj će svi narodi i građani imati jednaka prava.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori