Plenković ponovo provocira i izaziva birače KGK bez kojih ona ne može pobijediti

Vrijeme:1 min, 57 sec

Plenković o “opstrukcijama”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u intervjuu Jutarnjem listu progovorio je o receptu za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović, planovima Vlade u posljednjoj godini mandata, poreznoj politici, novom zakonu o radu nedjeljom i hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije.

Pojasnio je da dio tradicionalnih birača HDZ-a koji su prošle nedjelje glasali za Miroslava Škoru, Plenković planira Plenkovićvratiti tumačenjem “istine”. “Mislim da u današnjem medijskom i internetskom komunikacijskom prostoru poruke naših vrijednosti, ostvarenja i onoga što radimo očito nisu došle do jednog kruga birača. A ti su birači istovremeno bombardirani, naročito putem društvenih mreža, difamirajućim porukama, lažima, neistinama, kontinuiranim blaćenjem te izmišljenim pričama koje su izvorno krenule upravo od Zorana Milanovića, a koje je onda preuzela krajnja desnica.”

Odgovorio je i na pitanje je li ga desnica, koristeći predsjedničke izbore, htjela srušiti s mjesta predsjednika HDZ-a.

“To je bilo očito u porukama koje su slane, međutim to niti se dogodilo, niti će se dogoditi. Predsjednika HDZ-a biraju članovi HDZ-a. Vodimo Hrvatsku i HDZ ispravnim smjerom. Imamo zdravi gospodarski rast, smanjenje javnog duga, ispunili smo sve uvjete i idemo prema članstvu u schengenskom prostoru, pripremamo se za uvođenje eura, a vratili smo zemlji investicijski kreditni rejting. Poduzeli smo brojne demografske mjere, povećali mirovine, višekratno smo proveli porezna rasterećenja te imamo najbolje turističke sezone tri godine zaredom. Pokreću se brojne investicije u energetici – LNG, rafinerija Rijeka, brojni veliki projekti Hrvatske elektroprivrede, kao i ulaganja u širokopojasni internet, željeznice, ceste, zračne i pomorske luke. Provodimo reforme obrazovanja i pravosuđa, a županijama, gradovima i općinama prepustili smo više i sredstava i ovlasti za učinkovitije djelovanje. Napravili smo velike iskorake u stambenom kreditiranju mladih. Kada gledam postignuća Vlade u odnosu na naš program, mogu reći da smo pokrenuli mnogo dobrih promjena i projekata u zemlji, a pored toga kontinuirano krizno upravljamo brojnim reliktima hrvatske ekonomske tranzicije i gospodarskim sustavima još iz ranije države. Mi smo sve to riješili, unatoč brojnim opstrukcijama”, istaknuo je Plenković.

Desnica je ljubomorna što ne sudjeluje u vašem HDZ-u? “To nije točno. HDZ je velika stranka, ima široki krug ljudi koje okuplja i svi su uključeni, svi mogu dati doprinos. A naročito mogu pridonijeti u kampanji predsjednice. Posebno je važno da to učine bez kalkulacija”, odgovorio je predsjednik Vlade i HDZ-a u intervju Jutarnjem listu.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)