GRABAR-KITAROVIĆ U KARLOVCU: Okupimo se za svoju Hrvatsku!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:2 min, 5 sec

Prvi predizborni skup drugog izbornog kruga kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je u petak u Karlovcu, jer, kako je rekla, to je utvrda hrvatstva od davnih vremena do danas, pa i utvrda HDZ-a od vremena prvog predsjednika Franje Tuđmana.

Grabar Kitarović se u punoj dvorani jednog karlovačkog restorana zahvalila na dosadašnjoj potpori i dodala da je ta potpora „glas nade i glas zajedništva“.

„U drugi krug krenula sam s ključnom porukom, okupimo se kao što smo se okupili počekom devedesetih godina, kao što nas je u svehrvatskoj pomirbi okupljao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i to za hrvatsku obitelj, za hrvatsku mladež, umirovljenike, invalide i sve ranjive skupine, za naše vjerske i moralne vrijednosti, Domovinski rat, hrvatske branitelje i bolju budućnost“, rekla je Grabar- Kitarović.

Govoreći o važnosti sigurnosti i jačanju na vanjskopolitičkom planu, istaknula je da Hrvatsku treba ojačati prije svega zato da bi se u njoj bolje živjelo, da „Hrvatska mora biti majka svakoj Hrvatici i svakom Hrvatu“.

„Hrvatska može i jače i više i bolje za vas, za sve nas, te pozivam sve članove i simpatizere HDZ-a i ostalih partnerskih stranaka, sve državljane Republike Hrvatske da u drugom krugu biraju pravu Hrvatsku, a na čelu takve Hrvatske imat će te svoju predsjednicu, a ta će predsjednica imati vas, svoj narod, snagu Hrvatske, okupimo se za Hrvatsku koja zna“, zaključila je Grabar- Kitarović.

Predsjednik županijskog ogranka HDZ-a Karlovačke županije Damir Jelić okupljenim je rekao da u drugom krugu biramo između „ mi ili oni s jedne strane i s druge Kolindu Grabar Kitarović koju karakterizira uključivost“, te je istaknuo da je to njezin 25. posjet Karlovačkoj županiji u pet godina mandata.

Predložio je zato da se za usporedbu prebroji gdje je u svojem premijerskom mandatu po Hrvatskoj bio njezin protukandidat, te je više puta naglasio da je Franjo Tuđman bio prvi hrvatski predsjednik, a Kolinda Grabar- Kitarović prva hrvatska predsjednica, koja će ponovno pobijediti da bi „zaokružila dekadu“

Kasnije je u izjavi za novinare rekao je da bi glasači Miroslava Škore u drugom krugu mogli biti presudni. Sportskim žargonom rekao je da je odigrano samo prvo poluvrijeme, te da je on uvjeren da će u Karlovcu, Karlovačkoj županiji i cijeloj Hrvatskoj pobijediti „kontinuitet“.

„Prirodno je da narod želi novine, ali sada se u drugom krugu bira između nečega što je pod navodnicima staro, predsjednica, i nečeg što je prastaro, a to je bivši premijer. Prepoznat će to narod“, zaključio je Jelić.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.