SUD BiH: Isilovac Ibro Ćufurović osuđen na 4 godine zatvora

Vrijeme:53 sec

Sud BiH osudio je Ibru Ćufurovića (24) iz Velike Kladuše na četiri godine zatvora zbog učešća u organiziranju terorističke grupe u Siriji i ratovanja na tom području. Riječ je o prvostupanjskoj presudi, a u kaznu zatvora Ćufuroviću će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 20. travnja prošle godine, kada je iz Sirije deportiran u BiH.

Ćufurović je optužen da je 21. travnja 2014. godine iz BiH otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije, gdje se pridružio strukturama terorističke organizacije “Islamska država” i na tom području boravio do 20. travnja prošle godine.

On je zajedno s drugim osobama iz BiH, koja su boravila u Siriji s istom namjerom, koristeći ime Abu Kasim Albosni, sudjelovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se u postrojbi “Bate komandos”, koja je kasnije promijenila ime u “El Aksa”.

Optužnica Tužiteljstva BiH, koja je podignuta 12. srpnja, tereti ga da je postao pripadnik terorističke skupine i pružao pomoć terorističkoj skupini, čime je počinio kazneno djelo organiziranje terorističke skupine.

 

Srna/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)