PUŠTEN PROMET: Lažna uzbuna: Bregana ponovno otvorena, utvrđeno da nije bilo bombe

Vrijeme:1 min, 18 sec
Oko 11:40 ponovno je pušten promet preko graničnog prijelaza Bregana koji je oko sat i pol bio zatvoren zbog pronalaska sumnjivog predmeta u koferu Flixbusa koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju.

 

Hak je prvo objavio kako je zbog policijskog postupanja prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera. Promet se preusmjeravao na granični prijelaz Bregana Naselje, piše Index.hr.

Granični prijelaz Obrežje/Bregana zbog izvanrednog je sigurnosnog događaja do daljnjega zatvoren za promet u oba pravca, a ograničen je i promet prema tom prijelazu sa slovenske strane, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Vlasnik kovčega priveden je s lisicama na rukama

Policija nije objavila nikakve pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kovčeg s navodnom bombom je bio izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija nisu mogli objaviti.

Dok je trajala zabrana prometa u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su se preusmjeravali na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika – Jurosvski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Policija je potvrdila da ozlijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako je javila komercijalna televizijska postaja POP-TV, kovčeg s bombom ispitivala je posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva,piše Index.hr

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori