OČEKUJE SE NASILJE U BANJA LUCI? Odobreno održavanje dva skupa u Parku “Mladen Stojanović”

Vrijeme:1 min, 3 sec

Policijska uprava Banjaluka odobrila je održavanje za danas prijavljena dva skupa u Parku “Mladen Stojanović” koje će osiguravati u skladu sa svojim ovlastima.

Policijskoj upravi Banjaluka jedan zahtjev za održavanje javnog skupa uputili su zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, a drugi Udruga “Čast otadžbine” Beograd.

“Policijska uprava Banjaluka nije zabranila održavanje ni jednog od prijavljenih javnih skupova, a policijski službenici izvršit će osiguranje oba u skladu sa svojim ovlastima”, saopšteno je iz ove uprave.

Iz policije pozivaju građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu s propisima Republike Srpske, te da se suzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja.

Oba skupa zakazani su za 18.00 sati.

Gradska uprava Banjaluka donijela je naredbu o privremenoj zabrani rada dva ugostiteljska objekata tijekom trajanja današnjih javnih skupova u Parku Mladen Stojanović.

Prema toj naredbi, danas od 14 sati do završetka skupova bit će zabranjen rad ugostiteljskih objekata “Lanako” i “Vimbldon” u Ulici Mladena Stojanovića bb.

“Naredba je donesena na zahtjev Policijske uprave Banjaluka, a u okviru organiziranja mjera osiguranja prosvjednih skupova, koji trebaju biti održani danas u Parku Mladen Stojanović s početkom u 18 sati”, priopćeno je iz Gradske uprave.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)