JANDROKOVIĆ: Rad nedjeljom smanjiti na najmanju moguću mjeru

Vrijeme:1 min, 46 sec

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao je u srijedu Božić svim vjernicima, a kazao je i kako bi trebalo pronaći model prema kojem bi se rad nedjeljom smanjio na najmanju moguću mjeru.

“Poželio bih sretan Božić, puno vjere, ljubavi, nade i međusobnog uvažavanja i tolerancije. Želim svima da Božić provedu u krugu svojih najbližih, u svojim obiteljima te da svi skupa vodimo računa o onima koji trebaju pomoć zajednice”, rekao je Jandroković novinarima uoči božićnog misnog slavlja u zagrebačkoj Katedrali.

Iako je o politici na Božić odbio govoriti, komentirao je nedavnu najavu ministra gospodarstva RH Darka Horvata kako u njegovu ministarstvu proučavaju rješenja vezana uz rad nedjeljom u zemljama u okruženju.

“Mislim da treba pronaći model koji je kompatibilan s europskim modelima. Sličan primjer je upravo Austrija, da se rad nedjeljom smanji na najmanju moguću mjeru. Postoje službe koje moraju raditi nedjeljom, no sve ono što nije nužno smatram da bi taj dan trebalo osloboditi posla”, zaključio je Jandroković.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner poželio je mir, sreću i zdravlje. “Da nam, svima bude bolje nego ove godine, to je ono što mi se čini da je najvažnije zaželjeti na ovaj dan”, rekao je Reiner novinarima. Upitan hoće li se politika potruditi da tako i bude, potpredsjednik Sabora je uzvratio kako je to i svrha i uloga politike.

Medved: Težište početkom 2020. staviti na civilne žrtve Domovinskog rata

Božić je vjernicima čestitao i ministar branitelja RH Tomo Medved. “Blagoslovljen i sretan Božić posebice svim braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima. Naše misli i molitve su s onima koji su najviše stradali u Domovinskom ratu, s obiteljima naših poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja. Pozivam ih da s optimizmom proslavimo Božić, da nam on podari nadu, snagu i optimizam”, poručio je Medved.

Upitan o mjerama Vlade RH za iduću godinu, ministar Tomo Medved je kazao kako se započete mjere kontinuirano provede te ih se u zadnjoj godini mandata treba zaokružiti.

“Težište početkom 2020. ćemo staviti na civilne žrtve Domovinskog rata i zaokružiti normativni segment vezan za populaciju hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata”, najavio je ministar branitelja RH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori