Ante Kvesić: SKB-u Mostar iz proračuna Federacije BiH 10 milijuna maraka

Vrijeme:1 min, 46 sec

SKB Mostar je u zadnjih godinu dana u velikoj mjeri povećao prihode iz proračuna, čime su stvoreni preduvjeti za bolji rad ove bolnice. Zbog toga se planiraju i novi projekti, ali i povećanje plaća zdravstvenim radnicima u dolazećoj godini.

SKB Mostar je korak bliže trajnom rješenju financijskih problema. Naime, ova zdravstvena institucija je prvi put od kako postoji postala stavka u proračunu Federacije BiH. Do sada su sredstva za ovu bolnicu od strane Federacije bila odobravana preko grantova i uvijek je bilo neizvjesno hoće li ih u konačnici dobiti. Od iduće godine te neizvjesnosti nema. To je za Ero.tel potvrdio i ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić.

-U 2020. godini ćemo dobiti 10 milijuna maraka od strane Federacije BiH i to je veliki iskorak za našu bolnicu. To ne znači da sa prvim danom 2020. godine prestaju svi naši financijski problemi, ali dobivamo dodatni prostor za ispunjenje obveza koje imamo. Drago nam je da su političari i na toj razini shvatili kako moraju pomoći rad ove bolnice koja je prerasla u zdravstvenu instituciju regionalnog značaja – rekao je za Ero.tel ravnatelj Kvesić.

Dodao je kako ovo nije konačno rješenje za probleme zdravstvenog sustava, te kako će on kao ravnatelj SKB Mostar, zajedno sa drugim kolegama i dalje inzistirati da se donese Zakon o konsolidaciji dugova zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH jer je to jedini način da se izađe iz ove situacije.

-Već godinama radimo na tome zakonu i nadamo se kako će iduća godina biti ona u kojoj ćemo dobiti jedan takav akt. Skoro sve zdravstvene ustanove imaju potrebu za donošenjem jednog takvog zakona i nadamo se kako će federalne vlasti konačno imati hrabrosti donijeti jedan taj dokument i osigurati nam zdravu osnovu za budući rad – zaključio je ravnatelj Kvesić u izjavi za naš potral.

Inače, SKB Mostar je u zadnjih godinu dana u velikoj mjeri povećao prihode iz proračuna, čime su stvoreni preduvjeti za bolji rad ove bolnice. Zbog toga se planiraju i novi projekti, ali i povećanje plaća zdravstvenim radnicima u dolazećoj godini. Ona bi trebala biti znatno bolja nego ranije.

 

Vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo