BISKUP PERIĆ: I Isus je bio migrant, ali današnje migracije su drugačije

0
„Današnje migracije imaju drukčije socijalne oznake, masovne se pripremaju, imaju političku pozadinu, te se poziva na mijenjanja struktura u državi i društvu“, rekao je biskup Perić u propovijedi.Podsjetio je kako je Isusova obitelj pobjegla u Egipat nedugo nakon njegova rođenja u Betlehemu zbog zapovijedi kralja Heroda da pobije svu djecu mlađu od dvije godine jer je strahovao da bi ga ‘novorođeni kralj’ mogao svrgnuti s prijestolja.Biskup Perić je dodao kako je ipak kršćanska dužnost svakome pomoći u nevolji, uključujući migrante, ali i ostati dosljedan svojim korijenima.

“Mi moramo evanđeoski svakog putnika primiti, bolesnika liječiti, ali i svoju kršćansku vjeru njegovati i domovinu čuvati“, dodao je.

Po riječima mostarsko-duvanjskoga biskupa, ljudi trebaju biti zahvalni jer je Bog došao zbog njih i njihova spasenja, te iskusio sva iskušenja ovoga svijeta.

“Ni našemu mladom kralju Kristu Isusu nitko ne može prigovoriti da ne zna kako živimo jer je prošao naš križni put od rođenja do smrti. On daje vrijednost i dostojanstvo našem životu“, naveo je u propovijedi, prenosi Hina.

Mise polnoćke služene su na Božić i u drugim mostarskim crkvama, a u mostarskoj crkvi sv. Petra i Pavla misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara