OGLASILI SE NA FACEBOOKU/ MILANOVIĆ: Želim zemlju jednakih GRABAR-KITAROVIĆ: Pobjeđujemo bahatost

Vrijeme:1 min, 24 sec

Nakon što su u svojim stožerima održali govore poslije nepotpunih rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović oglasili su se i na društvenim mrežama.

Milanović je, uz fotografiju ulaska u stožer na kojoj se vide i konfeti u znak pobjede u prvom krugu i opis “Želim zemlju jednakih!”, u opis napisao: “U Hrvatskoj nitko ne smije biti drugi i nitko ne smije biti zapostavljen “, prenosi 24sata.hr.

Jutro nakon izbora Milanović je pratiteljima objavio kako će održati skup u Centru za mlade Bunker u Samoboru od 17 sati te potom poslao još jednu poruku biračima:

“Smatram da sam zreo i spreman i u dobroj vjeri pripravan raditi ovaj posao, ali to je više od posla, to je način života. Nitko se u Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsjednik neće osjećati kao građanin ili građanka drugog reda. Nitko.”

Grabar-Kitarović je također imala kratku poruku:

“Vi! Vi ste u najizazovnijim trenucima bili uz mene i zato će konačna pobjeda biti VAŠA POBJEDA.

Bahatost, beznađe, zanemarivanje državnih i nacionalnih interesa smo pobijedili i ponovno ćemo.

Za vas, za Domovinu – U POBJEDU!

#JerVjerujemUVas”

Zoran Milanović relativni je pobjednik prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvazskoj s 29,55 posto odnosno 562.779 glasova, a u drugi krug 5. siječnja ulazi i Kolinda Grabar-Kitarović s 26,65 posto odnosno 507.626 glasova.

Miroslav Škoro, koji se nije posebno oglašavao na Facebooku nakon izbornih rezultata osim videoprijenosa uživo njegova obraćanja, imao je 24,45 posto i 465.703 glasova

Obrađeno je 99,98 posto odnosno 6532 od 6533 biračkih mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu. Neobrađeno je ostalo još samo jedno biračko mjesto.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)