Savjet za obranu i sigurnost, kojim je predsjedavao Milo Ðukanović, donio je na sjednici odluku o angažiranju pripadnika Vojske Crne Gore u zaštiti državne granice.

Savjet je donio odluku o angažiranju Vojske Crne Gore u zaštiti granice od ilegalnih migranata do kraja 2020. godine, kao podrška policijskim snagama.

Na sjednici na kojoj su sudjelovali i članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik Vlade Duško Marković, donesena je i Odluka o učešću pripadnika vojske Gore na međunarodnim vježbama u narednoj godini.

Vojska Crne Gore u 2020. godini uputit će svoje pripadnike na sedam međunarodnih vježbi. Odluka je donijeta na osnovu preuzetih obveza kao članice NATO, procesa pristupanja EU, regionalnih inicijativa, planova bilateralne suradnje i potreba Vojske Crne Gore za određenim sadržajima obuke i vježbi, a u cilju daljeg razvoja vojnih sposobnosti tijekom 2020. godine, navodi se u priopćenju ureda predsjednika Crne Gore.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.