Škoro predsjedničke izbore nazvao povijesnim, odgovorio i na pitanje o Pupovcu

Vrijeme:3 min, 23 sec

Škoro odgovarao na pitanja građana

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro rekao je u petak da su nadolazeći predsjednički izbori povijesni izbori na kojima birači odlučuju smjer u kojem će ići Hrvatska u idućem razdoblju.

“Ovo su povijesni izbori, ovo su izbori na kojima odlučujemo o smjeru u kojem će ići Hrvatska u sljedećem razdoblju”, poručio je Škoro koji je u 5 do 12 na svom facebook profilu počeo odgovarati uživo na pitanja građana, piše Hina.

Vjeruje da članovi biračkih odbora neće dopustiti krađu glasova

Upitan kako spriječiti krađu glasova na izborima ustvrdio da su krađu glasova svi potvrdili. Podsjetio je kako je to nedavno potvrdilo i Državno izborno Skoro pitanjapovjerenstvo (DIP) koje je reklo da više neće biti moguće glasovanje mrtvih.

“Znamo za puno situacija nekakvih izbornih prevara i inženjeringa. Ljudi koji vode ovu državu definitivno znaju tehnologiju osvajanja vlasti i, po mogućnosti, cjeloživotnog ostajanja na vlasti”, kazao je.

Smatra i kako pola godine, koliko se trudi oko toga, nije dovoljno da sagradi ono što imaju HDZ, SDP i neke druge stranke. “Ja to nemam, imam samo vas”, poručio je Škoro svojim simpatizerima.

Dodao je kako najviše povjerenja polaže u članove biračkih odbora da neće dozvoliti krađu glasova. “Vi ste ti u koje polažem najviše povjerenja jer jedino tako možemo funkcionirati – ja vjerujem vama, vi vjerujete meni”, poručio je.

Upitan kako će reagirati na loše odluke Vlade, Škoro je rekao da je takvih odluka bezbroj jer se Vlada sastavlja tako da se prvenstveno zadovolje klijentelistički interesi, pa je velik broj njezinih poteza rezultat čiste trgovine.

Smatra da predsjednik Republike može i po sadašnjim ovlastima sazvati izvanrednu sjednicu Vlade, ali on traži da to može bespogovorno napraviti. “Ne samo da to može napraviti, nego da može njome i predsjedati”, rekao je.

Drži kako će Vlada uvijek raditi tako da uvijek pogoduje sebi i svojim trgovačkim partnerima.

Iseljavanje nije fluktuacija radne snage, nego egzodus

Vezano uz probleme iseljavanja upozorio je kako se u zadnje vrijeme ne radi samo o ekonomskom iseljavanju kao ranije, kada su najčešće očevi odlazili u inozemstvo dok su žene i djeca ostajali u zemlji, već sada odlaze cijele obitelji.

Također, iseljenici ne mogu konzumirati svoje temeljno pravo da glasuju. “Ovo nije fluktuacija radne snage, ovo je egzodus. Pri tome još na ovim izborima moraju prevaljivati stotine ili tisuće kilometara da bi ostvarili svoje pravo na glasovanje, i to u 21. stoljeću”, rekao je.

Upitan kako riješiti problem mladih i kako da im se olakša rješavanje stambenog pitanja ocijenio je kako je politički sustav postavljen tako da im se ne ide na ruku.

Smatra kako je Vlada, umjesto da pogoduje mladima da si kupe stanove i kuće, pogodovala tržištu nekretnina koje je poskupilo cijene stambenih kvadrata.

Na pitanje hoće li “stati na kraj” SDSS-ovu saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu, ponovno je rekao da bi zabranio stranku koja predstavlja ugrozu ustavno-pravnom poretku Hrvatske.

“To bih napravio jer to i jest uloga predsjednika Republike, ali ne može predsjednik zabraniti. On pokreće inicijativu kod Ustavnog suda koji o tome donosi odluku”, naveo je.

Onaj tko kaže da je Hrvatska fašistička mora odgovoriti zašto

Smatra i da Pupovac ne može, u trenutku kada cijela zemlja slavi Dan pobjede, taj dan ili dan ranije biti negdje na “četničkom derneku” i onda od tamo docirati.

Škoro je rekao da se u Hrvatskoj nikome ne smije brojati krvna zrnca, ali ako kao hrvatski političar kaže da je Hrvatska, u kojoj žive njegova djeca, njegovi prijatelji i on, fašistička zemlja onda mora odgovoriti i zašto.

“Ako je tome tako, ti si dio vlasti, ti si dio vladajuće koalicije s Andrejom Plenkovićem, ti znaš nešto što ja ne znam. Reci mi je li moguće da mi idemo u tom smjeru, jer Hrvati ne žele ići u tom smjeru. Hrvati nisu fašisti. Gdje su te stranke i ljudi? Ima ih u nekim drugim zemljama, ali ih nema u Hrvatskoj”, rekao je.

Škoru su građani tijekom razgovora na njegovoj facebook stranici pitali i o promjenama Ustava, problemima umirovljenika, gdje se nalazio kada je uhićen general Ante Gotovina, pitanjima imigranata i sl.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)